Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Άννα Βίσση για τη Eurovision 2006: Καθόμουν στις πρόβες στο καμαρίνι και έκλαιγα

Η Άννα Βίσση για τη Eurovision 2006: Καθόμουν στις πρόβες στο καμαρίνι και έκλαιγα

Για τα όσα έγιναν πριν από την εμφάνισή της στη Eurovision του 2006 που είχε διοργανώσει η Αθήνα μίλησε η Άννα Βίσση, λίγο πριν από τον φετινό τελικό της διοργάνωσης, στο Λίβερπουλ. Έναν τελικό στον οποίο δεν θα είναι παρούσα η Ελλάδα.

Η Άννα Βίσση ήταν καλεσμένη του Άρη Δημοκίδη στο podcast του και όπως είπε, ήταν ο καιρός να μιλήσει για εκείνη τη βραδιά και όσα έγιναν. Το τραγούδι Everything είχε κατακτήσει την 9η θέση στη Eurovision 2006 και η Άννα Βίσση είναι δεχτεί κριτική και για τη σκηνική της εμφάνιση.

Η γνωστή τραγουδίστρια περιγράφει πως λόγω κάλλων στη φωνή της έπρεπε να κάνει ενέσεις και ήταν τόσο άσχημα που έκλαιγε στο καμαρίνι της και αναρωτιόταν πως θα τραγουδούσε.

«Επειδή είναι μια χρονιά που δεν είχα βγάλει ποτέ από μέσα μου όσα είχαν συμβεί, νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία.

Ήμουν πάρα πολύ άρρωστη εκείνη την ημέρα. Είχα κάλλους στη φωνή και είχα «χτυπήσει» δύο ενέσεις κορτιζόνης. Δε μπορούσα να τραγουδήσω και είχα πάρα πολύ άγχος και στεναχώρια για αυτό», τόνισε η Άννα Βίσση αρχικά.

«Αυτό που μου έχει αφήσει αυτή η εμφάνιση, τότε ήταν μία πικρία και για τη θέση και για το πώς το έζησα, όμως τελικά είναι συγκινητικό. Ο κόσμος το γούσταρε αυτό που έγινε. Δεν το ήξερα ότι συνέβαινε όλος αυτός ο χαμός από κάτω, εγώ άκουγα μόνο την ορχήστρα στο ακουστικό.

Εγώ βγήκα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, ενώ είχε ήδη κερδίσει το βραβείο την προηγούμενη χρονιά. Αυτό ήταν το σημαντικό για μένα».

Όσον αφορά στη σκηνική της παρουσία, είπε: «Ίσως τελικά παραήταν ευφάνταστη η σκηνική παρουσία. Ένα τέτοιο τραγούδι μπορεί να θέλει και την «ησυχία» του, για να προσέξει κανείς τα λόγια και την ερμηνεία του. Αυτές τις έντονες στιγμές και τις εκρήξεις εγώ τα βρίσκω λίγο περιττά. Είχα όμως τόση ανησυχία για τη φωνή μου, που δεν ασχολήθηκα με όλα αυτά».

Για το ρούχο που είχε επιλέξει: «Ήταν εκπληκτικό σαν ρούχο. Αν με ρωτούσες σήμερα, θα σου έλεγα ότι θα έβγαινα με ένα blue jean, ένα άσπρο t-shirt και καουμπόικες μπότες. Δεν ήταν ο λόγος που βγήκε 9ο, ήταν ότι είχε επίπτωση στην υγεία μου. Δεν μπορούσα να αποδώσω. Θυμάμαι ότι καθόμουν στις πρόβες στο καμαρίνι και έκλαιγα. Έλεγα: “πώς θα βγει η εμφάνιση;”».

 

«Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς που έκραξαν. Μπορεί να τα διάβασα τότε, να με πείραξαν και να τα ξέχασα. Αν ήταν να ασχολούμαι κάθε φορά με τι λένε, τότε δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά. Δεν παίζει ρόλο στο εάν θα κάνω ή πώς θα κάνω κάτι», είπε αναφερόμενη στα όσα είχε “ακούσει” μετά την εμφάνιση στη Eurovision.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις