Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Η Ελένη Βιτάλη ακύρωσε συναυλία στο Ισραήλ και προκάλεσε οργή

Η Ελένη Βιτάλη ακύρωσε συναυλία στο Ισραήλ και προκάλεσε οργή

Σε συναυλία προς τιμήν γνωστού τραγουδιστή επρόκειτο να συμμετάσχει η Ελένη Βιτάλη αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην πάει στο Ισραήλ και τη θέση της θα πάρει η Πίτσα Παπαδοπούλου.

Η Ελένη Βιτάλη θα τραγουδούσε, στις 28 Μαΐου, στο πλευρό πασίγνωστου τραγουδιστή, μια συναυλία που είχε «κλειστεί» από τον Οκτώβριο του 2023. Αλλά πριν από μερικές μέρες, η Ελληνίδα τραγουδίστρια αποφάσισε να μην ταξιδέψει στο Ισραήλ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Ωστόσο, οι Ισραηλινοί την κατηγορούν ότι ακύρωσε την εμφάνισή της λόγω αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και χωρίς να απολογηθεί καθόλου.

«Σας ενημερώνουμε υπεύθυνα, εκ μέρους της κ. Ελένης Βιτάλη ότι δεν θέλει να πάει τώρα να δώσει συναυλία στο Ισραήλ, διότι φοβάται λόγω του πολέμου. Ο μόνος λόγος είναι αυτός και κανένας άλλος! Μακάρι να τελειώσει ο πόλεμος και φυσικά θα πάει. Φοβάται, δεν θέλει να πάει τώρα! Έχουμε ενημερώσει τους διοργανωτές», δήλωσε συνεργάτης της Ελένης Βιτάλη στην εκπομπή «Πρωινό».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός τραγουδιστής επιτέθηκε στην Ελένη Βιτάλη για την απόφασή της. «Λίγο πριν τη συναυλία μου στο Ηangar 11 όπου γιορτάζω 30 χρόνια καριέρας, η τραγουδίστρια Ελένη Βιτάλη αποφάσισε να ακυρώσει την άφιξή της στο Ισραήλ και τη συμμετοχή της στη συναυλία λόγω αλληλεγγύης της στον Παλαιστινιακό λαό. Και χωρίς να «απολογηθεί» καθόλου.

Όλα είναι ήδη έτοιμα και κλεισμένα για το σόου και παρόλο που είχε όλο τον χρόνο να εκφράσει γενναία την πολιτική της θέση, επέλεξε να επιβεβαιώσει την ημερομηνία για τη νέα συναυλία. Η Ελένη ενήργησε με ασέβεια προς τον εαυτό της γενικότερα και προς το κοινό ειδικότερα. Και λόγω προσβολής προς εμένα και το κοινό δεν ενδιαφέρομαι να φιλοξενήσω ή να παίξω μαζί με όποιον μισεί το Ισραήλ.

Στη θέση της θα έρθει η τεράστια τραγουδίστρια Πίτσα Παπαδοπούλου που αμέσως απάντησε θετικά στην πρόσκλησή μου. Τιμή μου».

Η ίδια η Πίτσα Παπαδοπούλου, μιλώντας στο «Πρωινό», τόνισε ότι είναι δικαίωμα της Ελένης Βιτάλη να μη θέλει να πάει στο Ισραήλ. «Δεν είμαι η πρώτη, ούτε η Βιτάλη θα ήταν η πρώτη ούτε εγώ η δεύτερη που θα πηγαίναμε στο Ισραήλ. Δεν είναι δικαίωμά της της γυναίκας να μη θέλει, να φοβάται ή κάτι;», σημείσε η γνωστή τραγουδίστρια.

  

«Βεβαίως, είναι δύσκολο που είναι εμπόλεμη η κατάσταση αλλά ξέρω ότι πάνε πάρα πολλοί συνάδελφοι» κατέληξε η Πίτσα Παπαδοπούλου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις