Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Η Ολλανδή πριγκίπισσα άφησε τη φοιτητική ζωή στο Άμστερνταμ για λόγους ασφαλείας

Η Ολλανδή πριγκίπισσα άφησε τη φοιτητική ζωή στο Άμστερνταμ για λόγους ασφαλείας

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη – Αμαλία της Ολλανδίας και διάδοχος του θρόνου εγκατέλειψε το φοιτητικό διαμέρισμά της στο Άμστερνταμ. Βρίσκεται πάλι πίσω στα βασιλικά ανάκτορα, καθώς η βασιλική οικογένεια φοβάται για την ασφάλειά της.

Ο βασιλιάς Βίλεμ – Αλεξάντερ μίλησε για μία «πολύ σκληρή» κατάσταση για την πριγκίπισσα, με την βασίλισσα Μάξιμα να προσθέτει πως: «Έχει τεράστιες συνέπειες στη ζωή της. Σημαίνει ότι δεν θα είναι στο Άμστερνταμ και επίσης ότι δεν θα μπορεί να βγει έξω». Τα μέτρα ασφαλείας, έρχονται ύστερα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών ότι οργάνωση μαφιόζων σχεδιάζει την απαγωγή της.

Η Αμαλία ξεκίνησε σπουδές στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ στις Πολιτικές Επιστήμες, την Ψυχολογία και τα Οικονομικά, τον Σεπτέμβριο. Είχε μετακομίσει σε ένα μικρό φοιτητικό διαμέρισμα στο Άμστερνταμ και – σύμφωνα με το βασιλικό ζεύγος – οι ανησυχίες για την ασφάλειά της την ανάγκασαν να επιστρέψει στο βασιλικό παλάτι Χούις τεν Μπος, στη Χάγη.

«Οι συνέπειες είναι πολύ δύσκολες για εκείνη. Δεν έχει φοιτητική ζωή όπως έχουν άλλοι φοιτητές. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις το παιδί σου να ζει έτσι», ανέφερε η βασίλισσα Μάξιμα.

Ο πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε την «ανησυχία του», σύμφωνα με τη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις