Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η οργισμένη επιστολή του Τζον Λένον προς τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ σε δημοπρασία

Η οργισμένη επιστολή του Τζον Λένον προς τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ σε δημοπρασία

Μια σκληρή και ειρωνική επιστολή του Τζον Λένον προς τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγαίνει σε δημοπρασία από την ιστοσελίδα μουσικών αναμνηστικών, «Gotta Have Rock and Roll». Η τιμή της μάλιστα φτάνει στα 33.000 δολάρια.

Η «οργισμένη» τρισέλιδη επιστολή προς τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι δακτυλογραφημένη με χειρόγραφες σημειώσεις του Τζον Λένον στα περιθώρια και με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 1971.

Η επιστολή έρχεται ως απάντηση, σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ λίγες ημέρες πριν (20 Νοεμβρίου 1971) στο περιοδικό «Melody Maker», στην οποία μίλησε για εκείνον, τη σύζυγό του Γιόκο Όνο και τη διάλυση του γκρουπ (ενάμιση χρόνο μετά).

«Ο χωρισμός ήταν αναπόφευκτος γιατί ο Τζον ήθελε να φύγει και να πάει να αράξει σε ένα κρεβάτι για μία εβδομάδα στο Άμστερνταμ με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την ειρήνη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ στη συνέντευξή του στο BBC.

Η επιστολή – απάντηση του Τζον Λένον αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την καταβολή των δικαιωμάτων, ενώ απαντά στα σχόλια που έκανε ο ΜακΚάρτνεϊ για το «Imagine», για το οποίο είπε ότι το προτιμούσε από τις προηγούμενες σόλο δουλειές του Τζον Λένον, επειδή «υπήρχαν πολλά πολιτικά πράγματα στα άλλα άλμπουμ».

«Δηλαδή νομίζεις ότι το “Imagine” δεν είναι πολιτικό, είναι η “εργατική τάξη εδώ” με ζάχαρη για συντηρητικούς σαν εσένα!!! Προφανώς δεν σου άρεσαν τα λόγια. Φαντάσου! Πήρες το “How Do You Sleep” τόσο κυριολεκτικά», έγραψε ο Τζον Λένον.

Ωστόσο, λίγο πριν κλείσει την επιστολή του γράφει: «Ούτε σε σένα κρατάω κακία. Ξέρω ότι ουσιαστικά θέλουμε το ίδιο, και όπως είπα και στο τηλέφωνο και σε αυτό το γράμμα, όποτε θελήσεις να συναντηθούμε, απλώς τηλεφώνησε».

Κλείνει την επιστολή του με ένα υστερόγραφο που απαντά στην πρόσκληση του ΜακΚάρτνεϊ να συναντηθούν οι δυο τους, χωρίς τις συζύγους τους. «Το κομμάτι που με προβλημάτισε πραγματικά ήταν ότι ζητάς να συναντηθούμε χωρίς τη Λίντα και τη Γιόκο. Νόμιζα ότι θα είχες καταλάβει μέχρι τώρα ότι είμαι ο ΤΖΟΝΚΑΙΓΙΟΚΟ», ανέφερε ο Λένον.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις