Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Η συνταγή για Old Fashioned, Negroni, Aperol Spritz και Dry Martini

Η συνταγή για Old Fashioned, Negroni, Aperol Spritz και Dry Martini

Υπάρχει κάτι το συναρπαστικό στην δημιουργία ενός κοκτέιλ.

Είναι μια πραγματική ιεροτελεστία που οι πιθανοί συνδυασμοί μεταξύ των αλκοοολούχων ποτών με τα λικέρ, τα σιρόπια και τα mixers είναι περισσότεροι και απο τα τετράγωνα που έχει μια σκακιέρα, αλλά για να παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα παρακάτω 10 κλασικά κοκτέιλ.

Μπορεί να χρειαστεί να καταβάλλετε αρκετές προσπάθειες για να αποκτήσετε μια αποδεκτή τεχνική, αυτό ωστόσο που θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου, είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με ένα κοκτέιλ, ακόμα και αν είναι από κάποιον ερασιτέχνη.

Old Fashioned

Συστατικά
60 ml μπέρμπον ή ουίσκι
1 κύβος άσπρης ζάχαρης ή 1 κοφτό κουτ. γλυκού
3 σταγόνες Angostura bitters
1 ακέρωτο πορτοκάλι

Διαδικασία
Σε ένα ποτήρι του ουίσκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την βρέχουμε με την ανγκοστούρα. Αν είναι κύβος, τον πιέζουμε με το γουδοχέρι ή ένα κουταλάκι να λιώσει καλά. Αν είναι σκληρή και δεν λιώνει εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη σόδα (περίπου 1 κουταλιά της σούπας). Προσθέτουμε 4 – 5 παγάκια και το ουίσκι.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος του πορτοκαλιού δύο λωρίδες από τη φλούδα του. Διπλώνουμε μία-μία τις λωρίδες στη μέση, πάνω από το ποτήρι, με το εξωτερικό μέρος του φλοιού τους προς τα έξω, έτσι ώστε να απελευθερωθούν μέσα στο ποτό τα αιθέρια έλαιά τους. Ανακατεύουμε λίγο με έναν αναδευτήρα για να ανακατευτεί το ουίσκι με την λιωμένη ζάχαρη και… άσπρο πάτο!

Negroni

Συστατικά
30 ml τζιν
30 ml Campari
30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ

Διαδικασία
Ανακατεύετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι με μία φέτα πορτοκάλι.

Aperol Spritz

Συστατικά
100ml λευκό κρασί ή Prosecco
50ml Aperol
Σόδα

Διαδικασία
Ρίχνετε μια χούφτα πάγο σε ένα ψηλό ποτήρι. Προσθέτετε το κρασί και το Aperol, ανακατεύετε και γεμίζετε το ποτήρι μέχρι πάνω με μπόλικη σόδα. Γαρνίρετε, αν θέλετε, με μια φέτα πορτοκάλι.

Dry Martini

Συστατικά
70 ml dry τζιν
10-15 ml ξηρό Βερμούτ

Διαδικασία
Ρίχνουμε τα υλικά σε mixing glass με πάγο, αναδεύουμε και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι του martini. Γαρνίρουμε με μια ελιά ή με μια κορδέλα λεμονιού.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις