Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η Τέιλορ Σουίφτ «σπάει» κάθε ρεκόρ: Έσοδα πάνω από 1 δισ. δολάρια από την περιοδεία της

Η Τέιλορ Σουίφτ «σπάει» κάθε ρεκόρ: Έσοδα πάνω από 1 δισ. δολάρια από την περιοδεία της

Το φαινόμενο Τέιλορ Σουίφτ δεν σταματά να εντυπωσιάζει και να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Λίγες εβδομάδες αφού αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time, η διάσημη τραγουδίστρια κατέκτησε άλλη μια κορυφή. 

Η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ, Eras Tour, έγινε η πρώτη στην ιστορία με έσοδα πάνω από 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Pollstar. Κανείς άλλος, ποτέ, δεν έχει καταφέρει να έχει έσοδα σε… δεκαψήφιο αριθμό. 

Αλλά η Τέιλορ Σουίφτ είναι φαινόμενο…

Το ποσό, πάντως, είναι κατ’ εκτίμηση, αφού τα οικονομικά αποτελέσματα, δεν ανακοινώνονται. 

Οι υπολογισμοί βασίστηκαν στις τιμές των εισιτηρίων, στη χωρητικότητα των σταδίων όπου εμφανίστηκε η  33χρονη τραγουδίστρια! Και όλα αυτά, τα κατάφερε μόνο μέσα σε 8 μήνες ύστερα από 60 συναυλίες!

Ο μέσος όρος της τιμής των εισιτήριων για μια συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ ήταν 250 δολάρια. 

Αν συνυπολογίσει κανείς τα έσοδα της Τέιλορ Σουίφτ από πνευματικά δικαιώματα ή πωλήσεις άλλων προϊόντων (μπλούζες κτλ), τα έσοδά της αγγίζουν, για το 2023 μόνο (!), τα 2 δισ. δολάρια! 

Η περιοδεία που κρατούσε μέχρι τώρα το ρεκόρ της πιο επιτυχημένης οικονομικά ήταν εκείνη του Έλτον Τζον “Farewell Yellow Brick Road Tour”. Τα έσοδά της ήταν 939 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο Σερ το είχε καταφέρει σε 328 εμφανίσεις, πενταπλάσιες από εκείνες της Taylor Swift! 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις