Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Η θρυλική Vespa που χρησιμοποιήθηκε στην περιοδεία «Quadrophenia» των Who, επισκευάστηκε για καλό σκοπό

Η θρυλική Vespa που χρησιμοποιήθηκε στην περιοδεία «Quadrophenia» των Who, επισκευάστηκε για καλό σκοπό

Η μυθική Vespa που χρησιμοποιήθηκε στην περιοδεία του ροκ συγκροτήματος The Who, «Quadrophenia» έχει επισκευαστεί, θυμίζει τις… παλιές καλές μέρες της και «πρωταγωνιστεί» σε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον οργανισμό φροντίδας εφήβων με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, Teenage Cancer Trust.

Η θρυλική GS Vespa του 1964 είχε να εμφανιστεί δημόσια από τότε που την οδηγούσε ως γκεστ σταρ στη σκηνή ο Μπιλ Άιντολ κατά τη διάρκεια της περιοδείας της ροκ μπάντας το 1996.

Το σκούτερ της Vespa ήταν αποθηκευμένο στο γκαράζ του τραγουδιστή του ροκ συγκροτήματος, Ρότζερ Ντάλτρι, μέχρι που ο 79χρονος – ο οποίος είναι επίτιμος υποστηρικτής του Teenage Cancer Trust – έδωσε το πράσινο φως στον γαμπρό του, Ντες Μέρφι, να προσπαθήσει να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.

«Tαξίδεψε με το συγκρότημα στην περιοδεία και μετά αφού ολοκληρώθηκαν οι συναυλίες, επέστρεψε στη φάρμα του Ρότζερ και σιγά-σιγά σάπιζε στη γωνία» ανέφερε ο γαμπρός του τραγουδιστή της ροκ στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

«Και συνεχώς λέγαμε ότι ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι με αυτό επειδή είναι ένα εμβληματικό σκούτερ» συμπλήρωσε.

https://twitter.com/AliceMo49144046/status/1640190116676157440?s=20

Σε συνεργασία με τη South Coast Custom το σκούτερ επιδιορθώθηκε με αυθεντικά ανταλλακτικά Vespa για να είναι έτοιμο για ειδική εορταστική βραδιά μουσικής με τον σταρ της ροκ Ρότζερ Ντάλτρι και τους Φίλους του οργανισμού που διοργανώθηκε στο Royal Albert Hall την Κυριακή.

Πριν από τη φιλανθρωπική συναυλία, η οποία ήταν η τελευταία από σειρά εκδηλώσεων του Teenage Cancer Trust για το 2023, η Vespa οδηγήθηκε έξω από το Royal Albert Hall.

Εκεί όποιος ήθελε με ελάχιστη δωρεά 5 αγγλικών λιρών μπορούσε να καθίσει και να ποζάρει για φωτογραφίες. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ήταν για την ενίσχυση του ιδρύματος.

Ο Μέρφι είπε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τη Vespa σε διάφορες τοποθεσίες και εκδηλώσεις στη Νότια Αγγλία, ώστε να συνεχιστεί η συγκέντρωση χρημάτων για το Teenage Cancer Trust και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την ψυχική υγεία των νέων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις