Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η Βαϊόλα Ντέιβις απαντά στις κριτικές για το ρόλο της ως Μισέλ Ομπάμα

Η Βαϊόλα Ντέιβις απαντά στις κριτικές για το ρόλο της ως Μισέλ Ομπάμα
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Δεν μπορεί να είναι όλοι ρόλοι που αξίζουν βραβεία», απαντά στους επικριτές της η ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις, για την ερμηνεία της ως Μισέλ Ομπάμα στο «The First Lady» του Showtime.

Σε συνέντευξη στο BBC News για την προώθηση των νέων της απομνημονευμάτων «Finding Me», η βραβευμένη με Oscar, Tony και Emmy, ηθοποιός μίλησε με ειλικρίνεια για τον ρόλο της ως Μισέλ Ομπάμα, πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ο οποίος προκάλεσε αποδοκιμασίες από κοινό και κριτικούς.

Οι περισσότερες αντιδράσεις αφορούν τις εκφράσεις του προσώπου και τα σφιγμένα χείλη, που υιοθέτησε η Βαϊόλα Ντέιβις ως η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Η Ντέιβις είπε ότι είναι «απίστευτα οδυνηρό, όταν οι άνθρωποι λένε αρνητικά πράγματα για τη δουλειά σου».

«Πώς προχωράς από την οδύνη, από την αποτυχία;» είπε. «Αλλά πρέπει να προχωρήσεις. Δεν πρόκειται να είναι όλα ερμηνεία που αξίζει βραβεία». Η Ντέιβις είπε επίσης στο BBC: «Οι κριτικοί δεν εξυπηρετούν απολύτως κανένα σκοπό».

«Πάντα νιώθουν σαν να σου λένε κάτι που δεν ξέρεις» συνέχισε. «Κάπως έτσι ζεις μια ζωή περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σου λένε ψέματα και υποστηρίζουν “θα είμαι το άτομο, στο οποίο θα στηρίζεσαι και θα σου λέει την αλήθεια” και αυτό τους δίνει την ευκαιρία να είναι σκληροί μαζί σου. Αλλά τελικά νιώθω ότι είναι δουλειά μου ως ηγέτιδα να κάνω τολμηρές επιλογές. Νίκη ή αποτυχία είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό».

Η Ντέιβις, η οποία είπε ότι δεν είχε καμία προσωπική επαφή με τη Μισέλ Ομπάμα, σημείωσε ότι το να υποδυθεί μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη σύγχρονη προσωπικότητα, όπως η Ομπάμα ήταν «σχεδόν δυνατό»: «Είτε κάνεις πάρα πολλά, είτε όχι αρκετά» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις