Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κέιτι Κάουρικ: Ήμουν πολύ τυχερή, o καρκίνος μου εντοπίστηκε πολύ νωρίς

Κέιτι Κάουρικ: Ήμουν πολύ τυχερή, o καρκίνος μου εντοπίστηκε πολύ νωρίς

Η 66χρονη Κέιτι Κάουρικ, διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και ιδρύτρια εταιρείας ειδήσεων και παραγωγής πολυμέσων, μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο και τη σημασία της πρόληψης. 

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2022, η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού στις 21 Ιουνίου του ίδιου έτους, μετά από έναν έλεγχο ρουτίνας. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τη νόσο τον Ιούλιο και ξεκίνησε ακτινοθεραπεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η Κέιτι Κάουρικ, η οποία έχει εργαστεί ως τηλεοπτική παρουσιάστρια σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών, έγινε εκπρόσωπος της ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου από τότε που ο πρώτος της σύζυγος πέθανε από τη νόσο. 

«Είμαι ζωντανό παράδειγμα της έγκαιρης διάγνωσης»

Η Κέιτι Κάουρικ μίλησε για τον καρκίνο του μαστού και την προσωπική της εμπειρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

«Είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα της σημασίας της έγκαιρης ανίχνευσης και της εξέτασης», είπε η Κάουρικ στο American Ballet Theatre Fall Gala στη Νέα Υόρκη.

«Ήμουν πολύ τυχερή. Ο καρκίνος μου εντοπίστηκε πολύ, πολύ νωρίς, όταν είναι θεραπεύσιμος, και θα ήθελα απλώς να γίνω παράδειγμα ώστε οι γυναίκες να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο, να κάνουν μαστογραφία, να μιλήσουν με τους γιατρούς τους και αν έχουν πυκνούς μαστούς, να κάνουν επιπλέον προβολή».

«Είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Έχω γράψει πολλά γι’ αυτό… Προσπαθώ να διαδώσω τη λέξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πραγματικά κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να μιλήσω γι’ αυτό, το κάνω. Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου με πραγματικά θετικό τρόπο» είπε η δημοσιογράφος.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις