Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Μαγική έκθεση σύγχρονης τέχνης με ελληνική συμμετοχή στην έρημο, με φόντο τις Πυραμίδες της Γκίζας

Μαγική έκθεση σύγχρονης τέχνης με ελληνική συμμετοχή στην έρημο, με φόντο τις Πυραμίδες της Γκίζας

Η «Forever is Now III», η πρώτη και μοναδική έκθεση σύγχρονης τέχνης που λαμβάνει χώρα στο εμβληματικό μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Αίγυπτο, είναι γεγονός. 

Η εν λόγω έκθεση (δείτε ΕΔΩ) στην Αίγυπτο, δίνει στο κοινό μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να βιώσει διάλογο μεταξύ αρχαίας και μοντέρνας τέχνης.

Η «Forever is Now III», της Art D’Égypt, αποτελεί την τρίτη ετήσια έκθεση στην έρημο με φόντο τις Πυραμίδες της Γκίζας κι εκδήλωση ορόσημο την οποία εγκαινίασε η Nadine Abdel Ghaffar.

Ελληνική συμμετοχή 

Στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση συγκαταλέγεται ο Έλληνας Κώστας Βαρώτσος, ο οποίος με το έργο του «Ορίζοντας» διερευνά τη σχέση μεταξύ του Νείλου και της Γκίζας.

«Αυτός ο νέος ορίζοντας ορίζεται μέσα από οκτώ κύκλους στους οποίους περιστρέφεται ο κόσμος. Ο θόλος του ουρανού και ο κύκλος της ζωής, εκφρασμένοι μέσα από το γεωμετρικό σχήμα του κύκλου, είναι έννοιες που σχετίζονται με την κατασκευή των πυραμίδων και την ιστορία τους» εξήγησε. «Η σημασία του έργου τέχνης είναι να εγκαθιδρύσει μια σχέση μεταξύ όλων των φυσικών στοιχείων της γύρω περιοχής. Για εμένα, ο ορίζοντας ήταν ανέκαθεν ένα προμάντεμα του μέλλοντος, προς κάτι που έρχεται· προσδιορίζοντας την έννοια του ορίζοντα στον χώρο αλλά, την ίδια στιγμή, καθορίζοντας τη στάση προς τη ζωή» τόνισε.

Επιπλέον, ο διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου JR παρουσιάζει το «From the Inside Out», μια site-specific εγκατάσταση η οποία προσκαλεί τους επισκέπτες να στοχαστούν πάνω στη δύναμη της τέχνης να ενισχύει τις φωνές και να προωθεί κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Ολλανδή Sabine Marcelis παρουσιάζει την εγκατάσταση «Ra», εμπνευσμένη από τον ήλιο.

Ο Αιγυπτιο-βρετανός Sam Shendi εξετάζει με το έργο «The Phantom Temple» το αποτύπωμα που ο αρχαίος Αιγυπτιακός πολιτισμός άφησε στον τόπο καθώς και το πώς η φαντασία μπορεί να μεταφέρει τον θεατή πέρα από τον χρόνο. Και άλλοι.

Εν τω μεταξύ, σε σύνδεσμο (δείτε ΕΔΩ) μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε όλα τα έργα που παρουσιάζονται στη «Forever is Now III», η οποία ολοκληρώνεται στις 17 Νοεμβρίου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις