Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μάικλ Τζέι Φοξ: Μου είπαν ότι έχω μόνο 10 χρόνια επαγγελματικής ζωής λόγω Πάρκινσον

Μάικλ Τζέι Φοξ: Μου είπαν ότι έχω μόνο 10 χρόνια επαγγελματικής ζωής λόγω Πάρκινσον

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Μάικλ Τζέι Φοξ για τη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την άρνηση μετά το πρώτο σοκ και η απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά.

Ο Μάικλ Τζέι Φοξ τιμήθηκε το βραβείο Jean Hersholt, που αναγνωρίζει τις εξαιρετικές φιλανθρωπικές προσπάθειες και κατά την ομιλία του έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση για την μάχη του με τη νόσο Πάρκινσον. 

Το βραβείο στον Μάικλ Τζέι Φοξ απονεμήθηκε κατά τα 13α Governors Awards, τα οποία διοργανώνει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για να απονείμει τα τιμητικά Όσκαρ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός αναφέρθηκε στη διάγνωση, στους επώδυνους τραυματισμούς, την ανάρρωση αλλά και τις φιλανθρωπικές πράξεις που του άλλαξαν τη ζωή, ενώ τόνισε πως οι γιατροί του είχαν πει ότι έχει μόνο 10 χρόνια για να δουλέψει ακόμα.

«Δώρο» το Πάρκινσον

Ο Μάικλ Τζέι Φοξ παρά τα όσα πέρασε και περνάει, χαρακτήρισε «δώρο» τη νόσο του Πάρκινσον. «Ήταν ένα δώρο, όπως είπε και ο φίλος μου Τζορτζ Στεφανόπουλος σε μία ταινία. Αναφέρομαι στη νόσο Πάρκινσον ως το δώρο που συνεχίζει να παίρνει. Αλλά ήταν πραγματικά ένα δώρο», είπε.

«Μόλις άρχισα να μαθαίνω για την ασθένεια, κάθε αλληλεπίδραση, κάθε νέα πληροφορία που συνέλεξα, κάθε ερευνητής ή αξιωματούχος του NIH με τον οποίο μίλησα, όλα επιβεβαιώθηκαν, η επιστήμη προηγούνταν των χρημάτων. Οι απαντήσεις μπορούσαν να ξεκλειδωθούν με τις σωστές επενδύσεις», τόνισε ο Αμερικανός ηθοποιός.

«Ήξερα μόνο ότι θα χειροτέρευε»

Ο Μάικλ Τζέι Φοξ, θυμήθηκε τι του είπαν οι γιατροί για την καριέρα του στο Χόλιγουντ όταν διαγνώστηκε, μόλις στα 29 του, με την ασθένεια. «Μου είπαν ότι είχα μόνο 10 χρόνια για να δουλέψω. Ήταν λίγο. Αυτό συνέβη. Το πιο δύσκολο μέρος ήταν να αντιμετωπίσω τη βεβαιότητα της διάγνωσης και την αβεβαιότητα της κατάστασης», είπε ο Αμερικανός ηθοποιός και συνέχισε: «Ήξερα μόνο ότι θα χειροτέρευε. Η διάγνωση ήταν σίγουρη, η πρόοδος ήταν αόριστη και αβέβαιη».

«Το είπα σε πολύ λίγους ανθρώπους»

Ο Μάικλ Τζέι Φοξ θυμήθηκε και την κατάσταση άρνησης στα πρώτα 7 χρόνια της ασθένειας, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή του να μιλήσει δημόσια για το θέμα. «Το είπα σε πολύ λίγους ανθρώπους και κράτησαν το μυστικό μου. Τότε υπήρχαν κάθε είδους γιατροί που με βοήθησαν να καταλάβω τι γίνεται. Τελικά, ένιωσα ότι έπρεπε να το πω σε όλους» είπε ο ηθοποιός και συνέχισε αναφέροντας ότι το ευρύ κοινό τον υποστήριξε με κάθε τρόπο.

Δείτε τη συγκινητική ομιλία του

Ο Φοξ ίδρυσε το Ίδρυμα Michael J. Fox για την Έρευνα της νόσου του Πάρκινσον το 2000 και μάλιστα έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις