Κυριακή, 25 Φεβ.
18oC Αθήνα

Μαίρη Ραζή: Μόλις τον είδα να ετοιμάζεται να κλειδώσει την πόρτα, άρχισα να ουρλιάζω

Μαίρη Ραζή: Μόλις τον είδα να ετοιμάζεται να κλειδώσει την πόρτα, άρχισα να ουρλιάζω
Φωτογραφία NDPPHOTO

Για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί παλιότερα μίλησε η Μαίρη Ραζή. Και εξήγησε πως κατάφερε να ξεφύγει από τον άνθρωπο που ήθελε να της επιτεθεί σεξουαλικά.

Το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης δεν είναι τωρινό, τόνισε η Μαίρη Ραζή σε συνέντευξή της στο περιοδικό Λοιπόν. Αλλά ξεκαθάρισε πως αυτός που θα πρέπει να φοβηθεί είναι ο επιτιθέμενος και όχι εκείνη.

Βιώσατε ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

Αλίμονο ωραία γυναίκα υπήρξα, φυσικά έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, αλλά τη στιγμή που μου συνέβαινε κάτι τέτοιο, ήξερα να το σταματώ. Αυτός θα φοβηθεί, όχι εγώ.

Έτυχε ποτέ να σας κλειδώσουν στο καμαρίνι με σκοπό να σας επιτεθούν;

Μου έχει τύχει. Μόλις τον είδα να ετοιμάζεται να κλειδώσει την πόρτα, την άνοιξα και άρχισα να ουρλιάζω. Χάλασε η παράσταση και έτσι σταμάτησε. Δεν πρέπει να έχουμε ενοχές γιατί αρέσουμε και μας κυνηγάνε. Καλά κάνουν και μας κυνηγάνε, αλλά αν δεν θες, υπάρχουν τρόποι, πιστεύω, για να το αποτρέψεις.

Θεωρώ πολύ προσβλητικό να αναγκαστώ να κάνω κάτι που δεν θέλω. Έχω πληρώσει με αίμα το ότι πάντα μπορούσα να κάνω αυτά που πραγματικά μου άρεσαν και ήθελα. Μερικά πράγματα που είναι ενάντια στις αρχές μας, πρέπει να έχουμε μετωπική σύγκρουση. Με ειρήνη πάντα δεν γίνεται το πέρασμα στην ελευθερία.

Δεν κατηγορώ κανέναν, γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυναμική για να κάνουν κάτι τέτοιο, να συγκρουστούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Είναι έτσι ο χαρακτήρας τους. Το metoo ήταν καλό που έγινε, γιατί περιορίστηκαν διάφορα πράγματα που δεν ήταν όμορφα, αλλά ήταν και μια φούσκα που ξεφούσκωσε.

Ελπίζω από εδώ και πέρα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το κομμάτι της τέχνης να είναι πιο προσεκτικοί στις συμπεριφορές τους. Πρέπει να αλλάξει το τοπίο, κανείς δεν είναι σκλάβος κανενός, ούτε για να πάρεις έναν ρόλο πρέπει να υποστείς εξευτελισμό.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις