Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαντόνα: Πόλη της Γαλλίας την καλεί να τους δανείσει πίνακα που χάθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μαντόνα: Πόλη της Γαλλίας την καλεί να τους δανείσει πίνακα που χάθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Αμιένη, μια πόλη στη Γαλλία, καλεί τη Μαντόνα (Madonna) να της δανείσει έναν πίνακα που οι ιστορικοί πιστεύουν ότι έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια και μπορεί να βρίσκεται στη συλλογή της, καθώς η βασίλισσα της ποπ είναι γνωστή συλλέκτρια φωτογραφιών και έργων τέχνης.

Η δήμαρχος της Αμιένης, Μπριζίτ Φουρέ, απηύθυνε έκκληση στη Μαντόνα, λέγοντάς της πως «υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσα σε εσάς και την πόλη μας», εννοώντας τον πίνακα «Diana and Endymion» (Ντιάνα και Ενδυμίων). 

Η Αμιένη διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2028 γι’ αυτό και θέλει να έχει τον πίνακα που έχει αποδοθεί στον Ζερόμ Μαρτάν Λανγκλουά και τελευταία φορά εμφανίστηκε – για το κοινό – σε μουσείο της πόλης της Γαλλίας, πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τότε, δεν έχει τεκμηριωθεί πού βρίσκεται.

Η ιστορία του πίνακα και γιατί μπορεί να τον έχει η Μαντόνα

Ο πίνακας του 19ου αιώνα παραγγέλθηκε από τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο XVIII και κάποια στιγμή πιστεύεται ότι καταστράφηκε σε βομβαρδισμό το 1918.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, ένα έργο που πιστεύεται ότι ήταν είτε το πρωτότυπο που εξαφανίστηκε από την Αμιένη ή αντίγραφο, πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέας Υόρκη του οίκου Sotheby’s το 1989.

Σύμφωνα με μεταγενέστερες αναφορές η βασίλισσα της ποπ αγόρασε τον πίνακα καταβάλλοντας το ποσό των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια εικόνα του πίνακα εμφανίστηκε σε άρθρο του 2015 του Paris Match, το οποίο αναφερόταν στη συλλογή της τραγουδίστριας. Ωστόσο δεν είναι σαφές εάν η Μαντόνα είναι η ιδιοκτήτρια του έργου ή αν ο πίνακας που απεικονίζεται στο άρθρο του 2015 είναι ο πρωτότυπος που χάθηκε από το Μουσείο της Αμιένης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις