Δευτέρα, 17 Ιουν.
28oC Αθήνα

Μαριαγάπη Ξυπολιά για τις βλάβες του ήλιου στο δέρμα: «Ο γιατρός μου είπε να το αφαιρέσω “χτες” και φρίκαρα»

Μαριαγάπη Ξυπολιά για τις βλάβες του ήλιου στο δέρμα: «Ο γιατρός μου είπε να το αφαιρέσω “χτες” και φρίκαρα»

Ο ήλιος είναι περισσότερο «επιθετικός» και επικίνδυνος τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το δέρμα μας εάν δεν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Η Μαριαγάπη Ξυπολιά μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με την επιδερμίδα της.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας VITA» ήταν η  Μαριαγάπη Ξυπολιά, η οποία χρειάστηκε πρόσφατα να αφαιρέσει μία επικίνδυνη ελιά από την πλάτη της. Το μοντέλο μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η προστασία του δέρματος και στην εκπομπή αναφέρθηκε η αυξημένη επικινδυνότητα του ήλιου, που δημιουργεί βλάβες στο σώμα.

«Πήγα στον δερματολόγο μου, μου είπε βγαίνει “χθες”, φρίκαρα. Για άλλο πράγμα πήγα και αλλού κατέληξα. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλές ελιές. Πήγα για μια άλλη που φαινόταν λίγο επικίνδυνη. Είχα ψάξει λιγάκι μόνη μου την επικινδυνότητα, είχα δει ότι κάποιες ελιές που είναι ανομοιόμορφες και άλλο χρώμα μπορεί να προκαλέσουν κάποιο θέμα. Έγινε η αφαίρεση δύο μέρες μετά τη διάγνωση και περίπου έναν μήνα μετά, μου λέει ο γιατρός ότι πάλι καλά που την βγάλαμε. Έγινε βιοψία και το γλιτώσαμε».

Η δερματολόγος Ελένη Λάζου μίλησε επίσης για το θέμα τονίζοντας: «Δεν έχουμε εκπαιδευτεί να αντέχουμε περισσότερο τον ήλιο. Ο ήλιος είναι ο ίδιος και λίγο χειρότερος από ό,τι ήταν παλιά. Έχουν αλλάξει άλλα πράγματα όμως, ο πληθυσμός γηράσκει, έχει αλλάξει το lifestyle μας».

Η Ελένη Λάζου αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να προστατευτεί από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αλλά και τη σημασία που έχει η τακτική επίσκεψη στον γιατρό προκειμένου να εξεταστούν οι σπίλοι του σώματος.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις