Κυριακή, 14 Απρ.
20oC Αθήνα

Μίνως Μάτσας: Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η μόνιμη κινητήριος δύναμη μου, «κλέβω» από την εξωστρέφεια της

Μίνως Μάτσας: Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η μόνιμη κινητήριος δύναμη μου, «κλέβω» από την εξωστρέφεια της

Για τη ζωή του με την Όλγα Κεφαλογιάννη που τον έκανε πιο εξωστρεφή αλλά τα παιδιά αναφέρθηκε ο Μίνως Μάτσας.

Στις 7 Μαρτίου ο Μίνως Μάτσας θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την παράσταση, «με μία ιστορία», με μουσική από τον κινηματογράφο & το θέατρο, με θέμα την γυναίκα.

Ο συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη για την μουσική παράσταση που πρόκειται να προσφέρει στο κοινό, και για το βασικό θέμα που θα πραγματεύεται.

«Μετά το Ηρώδειο, σκέφτηκα να κάνω μία βράδια για τις γυναικείες φιγούρες που αναδύονται από τις μουσικές που έγραψα για το θέατρο, τον κινηματογράφο & την τηλεόραση. Πάντα ήθελα να λέω ιστορίες, το ωραίο είναι ότι ο καθένας παίρνει αυτό που ακούει και φτιάχνει δίκες του εικόνες, αυτή είναι η μαγεία της μουσικής. Έχω διαλέξει 15 ποιήματα από γυναίκες ποιήτριες και αυτό που φιγουράρει από την αρχή μέχρι το τέλος της βραδιάς είναι τα γυναίκεια ονόματα, η μουσική και η ποίηση. Η γυναίκα είναι το πιο σύνθετο πλάσμα στη φύση και για μένα το πιο ικανό, μεγάλωσα σε ένα σπίτι που είχα τρεις δυναμικές γυναίκες, γιαγιά, μητέρα & αδελφή. Τις μεγάλες κυρίες του τραγουδιού, όπως τη Χαρούλα Αλέξιου, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Τζένη Βάνου, την Λίτσα Διαμάντη, τις γνώρισα πολύ μικρός και τις θαύμαζα», είπε αρχικά ο Μίνως Μάτσας.

Και συμπλήρωσε: «Αυτές οι γυναίκες, όπως η Αλέξιου, η Γαλάνη, η Βάνου και η Διαμάντη έβαλαν το πάθος τους για τη μουσική πάνω από τη ζωή τους».

«Η ορμητικότητα της Όλγας με έχει ακινητοποιήσει»

Μεταξύ άλλων ο Μίνως Μάτσας τοποθετήθηκε για την σύζυγό του και βουλευτή της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Η Όλγα (Κεφαλογιάννη) γνώριζε τη μουσική μου πριν με γνωρίσει, γιατί εγώ κρυβόμουν για περίπου 30 χρόνια και έτσι ολοκληρώθηκε η εικόνα της για μένα». Η Όλγα δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι διαφορετικά πράγματα που της άρεσαν μουσικά προέρχονταν από τον ίδιο άνθρωπο. Η Όλγα είναι η μόνιμη κινητήριος δύναμη, έχει ικανότητες όχι μόνο να εμπνεύσει, άλλα να κινητοποιήσει ένα ολόκληρο σύμπαν, και μάνα ταυτόχρονα»

«Υπάρχουν λίγες στιγμές – γιατί προσπαθώ πάρα πολύ – που η ορμητικότητα της Όλγας με έχει ακινητοποιήσει, με βγάζει νοκ άουτ και λέω “τέλειωσε η μπαταρία”. Επίσης έχω κινητοποιηθεί και «κλέβω» από την εξωστρέφεια της Όλγας και το χάρισμά της και έτσι έχει αρχίσει να με γνωρίζει κι έμενα ο κόσμος. Βγήκα από το “καβούκι” μου, μου λένε ότι είναι πολύ ωραίο. Έχουν μία εικόνα από τον άνθρωπο που εδώ και 25 χρόνια γράφει μουσική & δεν ήξεραν ποιος είναι. Τα παιδιά μας είναι 2,5 ετών και είναι οι μόνιμοι θαυμαστές μου, γιατί με ακούνε να παίζω στο πιάνο και μόλις κάνω παύση χειροκροτούν», συμπλήρωσε μιλώντας για το «στήριγμά» του, την σύζυγό του Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Η τελευταία έκπληξη που μας έκαναν η Ελένη και ο Σαμουήλ, για την ήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ήταν οι γεμάτοι καρδιές πίνακες που μας ζωγράφισαν», αποκάλυψε κλείνοντας ο Μίνως Μάτσας.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις