Παρασκευή, 23 Φεβ.
14oC Αθήνα

Μιχάλης Σαράντης: Έχασα τον κολλητό μου στην 6η δημοτικού

Μιχάλης Σαράντης: Έχασα τον κολλητό μου στην 6η δημοτικού

Στο θάνατο των γονιών του αλλά και στο πώς θα μιλήσει για εκείνους στην κόρη του αναφέρθηκε ο Μιχάλης Σαράντης όταν βρέθηκε καλεσμένος της Βάσως Λασκαράκη στο Break. Ο γνωστός ηθοποιός έκανε την συνάδελφό του να δακρύσει όταν της είπε ότι δεν ξέρει πως θα μιλήσει στην κόρη του για εκείνους.

«Ο μπαμπάς μου αρρώστησε όταν ήμουν εγώ 22 χρονών και τώρα είμαι 38. Δηλαδή υπήρχε μια διάρκεια στο σπίτι στην οποία ταλαιπωριόμασταν και εμείς αλλά και οι άνθρωποι που ταλαιπωριόντουσαν πραγματικά», είπε αρχικά ο Μιχάλης Σαράντης.

Και συνέχισε ο γνωστός ηθοποιός: «Δεν μπορώ να πω πως έχει καταγραφεί αυτή η περίοδος, γιατί είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Δηλαδή ο μπαμπάς συνήθλε, μετά ξαναρρώστησε, μετά ξανασυνήθλε, μετά αρρώστησε η μαμά, μετά «έφυγαν» άλλοι άνθρωποι από το σόι μας.

Ήμασταν άτυχοι γιατί έφυγαν οι γονείς μας πολύ νέοι αλλά όλο αυτό, εν τέλει, μπορείς να το μετασχηματίσεις σε κάτι πιο φωτεινό με την έννοια ότι μπορείς να αντιληφθείς ότι πρέπει να απολαμβάνεις όντως την κάθε σου μέρα και την κάθε σου στιγμή γιατί μπορεί να μην υπάρξει επόμενη».

Ο Μιχάλης Σαράντης αποκάλυψε και μια απώλεια που τον σημάδεψε. «Την εφηβεία δεν την πάλευα και… καθόμουν και έλεγα ότι “δεν την παλεύω”. Τι να κάνω; Ήμουν μελαγχολικός. Επίσης, έχασα τον κολλητό μου στην έκτη δημοτικού οπότε εκ των πραγμάτων όλο αυτό το πράγμα του θανάτου είναι παρέα μου από πολύ νωρίς.

 

Το αντιλαμβάνομαι όμως ως κάποιο σήμα που μου έχει δοθεί με την έννοια του “ρούφα κάθε ημέρα, κοίτα να αγαπάς και να παίρνεις αγάπη”. Τώρα έχω και την κόρη μου οπότε έχει έρθει όλο το φως μαζεμένο πίσω».

Όταν σε κάποιο σημείο της συνέντευξης η Βάσω Λασκαράκη τον ρώτησε «πως θα μιλήσεις στην κόρη σου για τους γονείς σου; Τι θα της πεις για την μαμά και τον μπαμπά σου;», η απάντηση του Μιχάλη Σαράντη την έκανε να δακρύσει.

«Δεν ξέρω ακόμα… Θα της βάλω μάλλον καμιά κασέτα να τους δει. Δεν ξέρω, γιατί δεν ξέρω και ‘γω τι να πω για τους γονείς μου. Είναι τόσο έντονη η παρουσία τους εν τη απουσία τους που είναι όλα αυτά που έχουμε ζήσει σαν μια μνήμη, η οποία όμως είναι δίπλα. Δεν είναι μπλερ. Ξέρεις, είναι εδώ αλλά δεν είναι.

 

Είναι τρομακτικό και πολύ λυπηρό αλλά δεν ξέρω τι να της πω. Αφού είναι εδώ, κάπου είναι. Κατ’ αρχάς είναι πάνω της, στο πρόσωπο της» είπε ο Μιχάλης Σαράντης με την Βάσω Λασκαράκη να σκουπίζει τα μάτια της.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις