Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Μονακό: Οι κρυφοί λογαριασμοί του Αλβέρτου για τις ερωμένες, τα εξώγαμα και οι σπατάλες της Σαρλίν

Μονακό: Οι κρυφοί λογαριασμοί του Αλβέρτου για τις ερωμένες, τα εξώγαμα και οι σπατάλες της Σαρλίν

 Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις του πρώην λογιστή του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό για τις οικονομικές ατασθαλίες του πριγκιπικού ζεύγους.

Ο στενός συνεργάτης του πρίγκιπα Αλβέρτου και λογιστής της οικογένειας του πριγκιπάτου στο Μονακό, ο 67χρονος Κλοντ Παλμερό, απολύθηκε το καλοκαίρι από τα καθήκοντά του και αποφάσισε να μιλήσει και μάλιστα να πει πολλά.

Κυρίως να αποκαλύψει τα εξωφρενικά έξοδα της πριγκίπισσας Σαρλίν όσο και τους «παράνομους» λογαριασμούς του πρίγκιπα του Μονακό.

Τα «μυστικά» σημειωματάρια του λογιστή, δημοσιεύτηκαν στις γαλλικές εφημερίδες «Le Monde» και «Libération» και περιγράφουν λεπτομερώς τα εξωφρενικά ποσά που δαπανά η βασιλική οικογένεια του Μονακό.

Η απόλυτη πράξη εκδίκησης του Παλμερό για την απόλυσή του το καλοκαίρι του 2023.

Ο Παλμέρο είπε στη Le Monde: «Όλη αυτή η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη διαφθορά όλων αυτών των χρόνων που κατήγγειλα», προσθέτοντας: «Ήταν απαραίτητο να με απομακρύνουν».

Σύμφωνα με τον 67χρονο Παλμερό, η Σαρλίν λαμβάνει από το παλάτι ετήσιο εισόδημα 1,5 εκατ. ευρώ. Οι εξωφρενικές σπατάλες της περιλάμβαναν 860.000 ευρώ για να φτιάξει το γραφείο της στο παλάτι της στο Μόντε Κάρλο και άλλα 826.000 ευρώ για τη διακόσμηση της εξοχικής βίλας της στην Κορσική.

Ο Παλμερό λέει ότι την προειδοποίησε ότι αυτές οι σπατάλες ήταν «επικίνδυνες», όπως αυτή του Απριλίου του 2016, όταν η πριγκίπισσα ζήτησε 66.000 ευρώ σε μόλις μία ημέρα!

«Είναι τρελό! Δεν έχω κανέναν έλεγχο στα έξοδα της πριγκίπισσας», γράφει στα επίμαχα σημειωματάρια ο πρώην λογιστής και «δεξί χέρι» σε θέματα επενδύσεων του πρίγκιπα Αλβέρτου.
Όπως αποκάλυψε ακόμα το 2011 που η πριγκίπισσα παντρεύτηκε με τον γιο του πρίγκιπα Ρενιέ μέχρι και το 2019 είχε σπαταλήσει 15 εκατ. ευρώ.

Σκάνδαλο στο σκάνδαλο

Και οι αποκαλύψεις δεν έχουν τελειωμό. Αυτό το οικονομικό πάρτι επεκτάθηκε στην οικογένεια της πριγκίπισσας Σαρλίν στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τον Παλμερό τον Δεκέμβριο του 2022, η πριγκίπισσα Σαρλίν είχε απαιτήσει 900.000 ευρώ για τον αδελφό της, Σον Γουίτστοκ, ώστε να τα ξοδέψει στο σπίτι του.

Ωστόσο, αυτό που απασχολούσε περισσότερο τον Παλμερό και τον ενοχλούσε ιδιαίτερα ήταν οι παράνομοι μετανάστες, που αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος του 8μελούς προσωπικού πλήρους απασχόλησης της πριγκίπισσας Σαρλίν.

Μέσα σε αυτούς ήταν και οι νταντάδες των διδύμων της, του πρίγκιπα Ζακ και της πριγκίπισσας Γκαμπριέλα, που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014.

Ο Παλμερό ισχυρίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2015 η βίζα της μίας νταντάς είχε λήξει εκείνον τον μήνα, ενώ η άλλη είχε μπει στη χώρα με πλαστό διαβατήριο.

Όπως αποκάλυψε ο λογιστής, για να εορτάσουν τη γέννηση και τη βάπτιση των διδύμων, ξοδεύτηκαν στο παλάτι 600.000 λίρες.

Ο Αλβέρτος χρηματοδοτεί τα δύο εξώγαμα και την πρώην ερωμένη του

Ο σημερινός αρχηγός της δυναστείας των Γκριμάλντι του Μονακό, Αλβέρτος Β’, γιος του Ρενιέ Γ’ και της ηθοποιού του Χόλιγουντ Γκρέις Κέλι, φέρεται να έχει έναν μυστικό λογαριασμό στη γαλλική τράπεζα BNP, από τον οποίο πληρώνονται οι ερωμένες του και τα εξώγαμα παιδιά του, ενώ η γυναίκα του δεν γνώριζε το παραμικρό.

Με χρήματα του παλατιού ο πρίγκιπας Αλβέρτος φέρεται να αγόρασε στη Νέα Υόρκη ένα διαμέρισμα αξίας 3 εκατ. ευρώ για την 31χρονη κόρη του Γιασμίν Γκριμάλντι, την οποία απέκτησε από την μεσίτρια Ταμάρα Ροτόλο.

Η εκτός γάμου κόρη του Αλβέρτου λαμβάνει κάθε τρεις μήνες από το παλάτι εισόδημα 86.000 ευρώ.

Ο 20χρονος Αλεξάντερ Γκριμάλντι Κοστ, ο εξώγαμος γιος του Αλβέρτου με την πρώην αεροσυνοδό Νικόλ Κοστ, καλύπτεται με ασφάλεια για απαγωγή και λύτρα με έξοδα του παλατιού ενώ η μητέρα του λαμβάνει ετήσια ποσά για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις μόδας που έχει στην ιδιοκτησία της.

Ο Παλμερό υποστηρίζει πως η Κοστ παίρνει από το παλάτι 1 εκατ. ευρώ ετησίως για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών της.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και 350.000 ευρώ για να ανοίξει κατάστημα ενδυμάτων σε ακριβή συνοικία του Λονδίνου.

Όσο για τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις του Παλμερό στον γαλλικό Τύπο ο πρίγκιπας Αλβέρτος δήλωσε δημόσια πως ο τέως συνεργάτης του είναι πικραμένος επειδή απολύθηκε το περασμένο έτος κατά την διάρκεια «εκκαθάρισης» στο παλάτι.

«Οι επιθέσεις που πραγματοποιεί ο Παλμερό εναντίον μου, κατά του κράτους του Μονακό και των θεσμών του δείχνουν τον πραγματικό χαρακτήρα του», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο πρίγκιπας.

Από την πλευρά του ο Ζαν Μισέλ Νταρουά, δικηγόρος του Αλβέρτου, δήλωσε πως αν η πριγκίπισσα Σαρλίν απασχολούσε παράνομους μετανάστες ήταν ευθύνη του Παλμέρο που τους αποδέχθηκε στην υπηρεσία της πριγκίπισσας.

Ο Νταρουά δήλωσε, επίσης, πως κάθε έξοδο πέρα των προβλεπομένων χρηματοδοτείται από τους προσωπικούς λογαριασμούς του Αλβέρτου και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του παλατιού.

Πάντως, μετά τις αποκαλύψεις του Παλμερό για τον Αλβέρτο και την σύζυγό του, ο διεθνής Τύπος αναφέρει πως η «συνταξιοδότηση» του λογιστή του πριγκιπάτου συνδέεται με τους «Rock Files».

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα (Les Dossiers du Rocher) που δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια και έχει βάλει στο στόχαστρο το περιβάλλον του πρίγκιπα Αλβέρτου και υψηλόβαθμους Μονεγάσκους τους οποίους κατηγορεί για εμπλοκή σε οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα διαφθοράς.

Στο στόχαστρο της ιστοσελίδας βρέθηκε και ο Παλμερό και όπως φαίνεται αυτός είναι ο λόγος που ο πρίγκιπας αποφάσισε να… συνταξιοδοτήσει τον άλλοτε στενό συνεργάτη του.

Και δεν ήταν ο μόνος που είχε αυτή την τύχη. Ακόμα τα ονόματα τριών στενών συνεργατών του πρίγκιπα Αλβέρτου μπλέχτηκαν στο ίδιο σκάνδαλο με τον πρίγκιπα αρχικά να τους υποστηρίζει αλλά στη συνέχεια να τους απολύει.

Πρόκειται για τον αρχηγό του προσωπικού του Λοράν Άνσελμι, τον δικηγόρο του Τιερί Λακόστ, τον πρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου Ντιντιέ Λινότ.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Αλβέρτος είχε πει για την υπόθεση απομάκρυνσής τους: «Όταν προκύπτουν ερωτήματα, πρέπει να ξέρετε πώς να αλλάζετε τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν για να βρείτε ξανά τον σωστό δρόμο και να γράψετε μια νέα σελίδα στην ιστορία σας… Εάν η εμπιστοσύνη εξατμιστεί, δεν μπορείς πλέον να συνεργαστείς».

Ο Παλμερό αντέκρουσε σθεναρά τις κατηγορίες, μήνυσε ακόμη και τον πρίγκιπα Αλβέρτο για αποζημίωση, ισχυριζόμενος «τεράστια ηθική βλάβη, τραυματισμό και διατάραξη των συνθηκών διαβίωσης». Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Αλλά, όπως αποδείχθηκε, ο Παλμερό δεν ήταν διατεθειμένος να περιμένει τα δικαστήρια. Αντίθετα, έχει καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα μοιράζοντας το περιεχόμενο των σημειωματάριων για τα οικονομικά μυστικά των γαλαζοαίματων του πλούσιου πριγκιπάτου που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Αυτό είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά σκανδάλων για το αμφιλεγόμενο πριγκιπικό ζεύγος του Μονακό. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος γνώρισε την Σαρλίν Γουίτστοκ, τότε Ολυμπιονίκη της κολύμβησης το 2000 στο Μόντε Κάρλο.

Η μελλοντική πριγκίπισσα είχε εξομολογηθεί ότι αν και δεν ήταν «έτοιμη συναισθηματικά» για μια σχέση, όταν συνάντησε τον πρίγκιπα Αλβέρτο, «αισθάνθηκε ότι ήταν το πεπρωμένο της».

Ωστόσο, το βασιλικό τους όνειρο σύντομα μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος αναγκάστηκε να παραδεχτεί την πατρότητα δύο εξώγαμων παιδιών και υπήρχαν φήμες για ένα τρίτο ακριβώς πριν από το γάμο. Τα γαλλικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι προσπάθησε να φύγει από το Μονακό.

Ο φαντασμαγορικός γάμος τους 53 εκατομμυρίων λιρών πραγματοποιήθηκε το 2011, με την πριγκίπισσα Σαρλίν να λάμπει μέσα στο μεταξωτό νυφικό Αρμάνι, κεντημένο με μαργαριτάρια, κρύσταλλα Σβαρόφσκι και επιπλατινωμένη κλωστή, που χρειάστηκε 2.500 ώρες για να ραφτεί.

Τα δάκρυα της Σαρλίν:

Όλοι όμως τότε πρόσεξαν πως το λαμπερό χαμόγελο από τα χείλη της έσβησε γρήγορα και η πριγκίπισσα Σαρλίν φωτογραφήθηκε να κλαίει μετά την τελετή. Υπήρχαν τότε φήμες ότι, στο μήνα του μέλιτος στη Νότια Αφρική, οι νεόνυμφοι κοιμόντουσαν χωριστά – σε ξεχωριστά ξενοδοχεία.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν πάλευε να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή, και παραπονιόταν ότι ήταν αντικείμενο ζήλιας από την υψηλή κοινωνία του Μονακό.

Πολλά είναι κατά καιρούς τα δημοσιεύματα που αποκαλούν τη Σαρλίν «η φυλακισμένη του Μονακό» και τον Αλβέρτο «αλλεργικό» σε κάθε είδους δέσμευση.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα ήταν ενθουσιασμένοι που καλωσόρισαν τα δίδυμα τους στις 10 Δεκεμβρίου 2014, με τον Αλβέρτο να αποκτά δύο επίσημους βασιλικούς κληρονόμους. Αλλά ο γάμος τους κατά τα άλλα έχει πληγεί από κρίσεις.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος αντιμετώπισε ακόμη μία φήμη ότι έγινε πατέρας ενός παιδιού το 2020, από μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι γνωρίστηκαν σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ρίο της Βραζιλίας, το 2004.

Η υπόθεση δεν πήρε την δικαστική οδό και μπορεί να διευθετήθηκε ιδιωτικά.

Αλλά όποια και αν είναι η αλήθεια, επηρέασε την πριγκίπισσα Σαρλίν. Στη συνέχεια έκανε έκανε το ντεμπούτο της με ένα μισο-ξυρισμένο κεφάλι με πολλούς να λένε ότι ήταν μία «κραυγή – βοήθειας» αλλά και μία δημόσια παραδοχή ότι δεν θα έπαιζε πλέον σύμφωνα με τους βασιλικούς κανόνες.

Το 2021, η πριγκίπισσα Σαρλίν πέρασε 10 μήνες στη Νότια Αφρική, λόγω μόλυνσης, σύμφωνα με πληροφορίες – χάνοντας τη 10η επέτειο του γάμου τους.

Κατά την επιστροφή της στο Μονακό, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν καλά και δεν μπορούσε να εκτελέσει επίσημα καθήκοντα. Είπε ότι θα αναζητούσε ιατρική περίθαλψη, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν «προβλήματα στη σχέση τους».

Αλλά το ζευγάρι φημολογείται ότι ζει χωριστές ζωές. Φίλοι έχουν πει ότι είναι ένα ζεύγος «αυστηρά για τις τελετές» με την πριγκίπισσα Σαρλίν να περνά τον περισσότερο χρόνο της στην Ελβετία. Αν ναι, αυτό σίγουρα προσθέτει στα οικονομικά βάρη του πρίγκιπα Αλβέρτου.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν έχει τροφοδοτήσει περαιτέρω φήμες επειδή δεν φορούσε τη βέρα της στις εμφανίσεις της, ενώ διέγραψε τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, υποδηλώνοντας ότι αποσύρεται από τη δημόσια ζωή.

Μπορεί αυτή η τελευταία καταιγίδα να σπάσει οριστικά τον βασιλικό γάμο ή θα τους φέρει πιο κοντά;

Η απάντηση πιθανώς εξαρτάται περισσότερο από τα χρήματα παρά από την αγάπη, σημειώνει η Telegraph.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν μπορεί να μείνει με τον σύζυγό της όσο αυτός μπορεί να χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο ζωής της και των παιδιών της, μέχρι τα δίδυμα ενηλικιωθούν.

Τότε ίσως θα προχωρούσε σε ένα διαζύγιο που θα κόστιζε κάποια εκατομμύρια. Η καθαρή περιουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου υπολογίζεται στα 787 εκατομμύρια λίρες.

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις