Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μουσικό και ιστορικό θα είναι το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Φιλ Μανζανέρα των Roxy Music

Μουσικό και ιστορικό θα είναι το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Φιλ Μανζανέρα των Roxy Music
Ο Φιλ Μανζανέρα στα αριστερά με τα υπόλοιπα μέλη των Roxy Music, φωτογραφία αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα απομνημονεύματα του σε ένα πλούσιο βιβλίο δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει ο Φιλ Μανζανέρα, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Roxy Music.

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του κιθαρίστα Φιλ Μανζανέρα θα κυκλοφορήσει με τίτλο «Revolución to Roxy», από τον εκδοτικό οίκο Wordzworth Publishing στις 22 Μαρτίου 2024 και θα εξιστορεί την εντυπωσιακή καριέρα του Φιλ Μανζανέρα, που περιλαμβάνει την art rock των Roxy Music, τη progressive rock των Quiet Sun και των 801 αλλά και το έργο του με τους θρυλικούς Pink Floyd.

Tο βιβλίο «Revolución to Roxy» εξερευνά όμως και την ιστορία των προγόνων του που ξεκινάει από την εκδίωξη των Σεφαραδιτών Εβραίων από την Ισπανία το 1492, και εκτείνεται εώς την επανάσταση του 1959 στην Κούβα και την ανακάλυψη ενός προγόνου του, καλλιτέχνη της Ναπολιτάνικης Όπερας.

«Έγραψα αυτά τα απομνημονεύματα για την Αγγλο-Κολομβιανή οικογένειά μου, αγαπητούς φίλους και λάτρεις της μουσικής, που ακολουθούν τις μουσικές μου ανατροπές για πάνω από μισό αιώνα» εξηγεί ο Μανζανέρα.

Οι Roxy Music σε συναυλία τους στην Ολλανδία – Στα αριστερά ο Φιλ Μανζανέρα / ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Είναι τα απομνημονεύματά μου για τα παιδικά μου χρόνια στην Κούβα, τη Χαβάη και τη Βενεζουέλα, όταν όλα έμοιαζαν με το πιο λαμπερό technicolor, για το μονόχρωμο αλλά πολύ cool Λονδίνο της δεκαετίας του ’60 και το ξεκίνημα μιας μουσικής καριέρας που συνεχίζει να εμπλουτίζει τη ζωή μου» υπογραμμίζει.

«Οι Roxy Music είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας, αλλά ελπίζω ότι ο αναγνώστης θα βρει την οικογενειακή μου ιστορία εξίσου συναρπαστική με τις μουσικές μου περιπέτειες: Είμαι περήφανος που έχω σχέση με τον πιο διάσημο Σεφαραδίτη Εβραίο πειρατή της Καραϊβικής του 17ου αιώνα, έναν Βρετανό κατάσκοπο και έναν Ιταλό μουσικό όπερας» τονίζει ο μουσικός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις