Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

News(b)it: Κάποιος να σώσει τα πορνό τώρα!

News(b)it: Κάποιος να σώσει τα πορνό τώρα!

Aρκεί αυτός ο κάποιος να λέγεται Google. Το BBC αυτή την εβδομάδα δημοσίευσε ένα θέμα που ανακυκλώθηκε πολύ. Παντού. Αφορά στη βιομηχανία πορνό, αυτό που κομψά μπορείς να το λες ενηλικο κινηματογραφο και βέβαια το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της.

Έχοντας δει πόσο αποτελεσματικά έχει λειτουργήσει το φίλτρο αναζητησης της Google ενάντια στην πειρατεία με διαμοιραστές και λοιπους σατανάδες τόσο στη μουσική όσο και στην κινηματογραφική βιομηχανία, οι εργαζόμενοι της ηδονής ζητάνε τη συνδρομή του διαδικτυακού κολλοσού για μια πιο υγιή επιχειρηματικότητα και μια εκκαθάριση της βιομηαχνίας που παράγει πολύ χρήμα ειδικά στη Δυτική Ακτή.

«Η Google συνεχίζει να κάνει διακρίσεις εις βάρος της βιομηχανίας θεάματος για το ενήλικο κοινό” δήλωσε στο BBC η πρωταγωνίστρια πορνοταινιών Angela White. “Πληρώνουμε φόρους και δημιουργούμε θέσεις εργασίας και συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας” συνέχισε και οκ, έχει πέρα από απόλυτο δίκιο.

Η Google απέκλεισε την βιομηχανία του σεξ από το διαφημιστικό δίκτυο AdWords, κατηγορείται για μεροληπτική σταση στα αποτελεσματα που εμφανίζει συντηρώντας έτσι ένα πέπλο παρανομίας για μια επιχείρηση που αφορά πολλούς χρήστες online.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα οι αναζητήσεις με τη λέξη πορνό αυξάνονται σε ρυθμούς τρελούς, 80% περισσότεροι χρήστες κάθε χρόνο αναζητούν πορνογραφία online και αυτό είναι σχεδόν ΟΛΟ το ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Μέχρι στιγμής η Google αρνήθηκε να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος αλλά εσύ δεν είσαι η Google, ούτε σε θέλουμε να είσαι μια εταιρεία που δεν σέβεται τη δουλειά του μη επανδρωμένου οπερατέρ του γνωστού πρωτου drone porn της ζωής μας

#DRONEBONING // FEATURING TAGGART AND ROSEWOOD // NSFW from GHOST+COW FILMS on Vimeo.

Αυτές είναι κάποιες ΧΧΧ υποσημειώσεις

– Το Λος Άντζελες είναι το κέντρο της βιομηχανίας πορνό, με 200 εταιρείες παραγωγής, 1400 τουλάχιστον «ερμηνευτές» και μερικές χιλιάδες άλλους εργαζόμενους.

– Τα παγκόσμια έσοδα της βιομηχανίας πορνό για το 2006 έφθασαν τα 97 δις. Δολάρια. Φαντάσου τώρα.

– Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα έσοδα από το 1972 ως το 2006 έχουν σχεδόν χιλιοδιπλασιαστεί φτάνοντας από 7 εκατομμύρια δολάρια στα 13 δις. Δολάρια. Φαντάσου τώρα ξανά.

– Η πορνό βιμηχανία έχει πολιτικούς της παράγοντες, πέρα από πρωταγωνιστές που έχουν κατέβει σε κάλπη διεκδικώντας ψήφο. Το λόμπι Συμμαχία για τον Ελεύθερο Λόγο εκπροσωπεί 900 εταιρείες πορνό.

– Επικεφαλής αυτής της οργάνωσης είναι κάποιος Μπιλ Λάϊον που υποστηρίζει ότι, η κυκλοφορία και διανομή πορνό είναι συνώνυμο της ελευθερίας του λόγου. Πολύ καλά κάνει. Έτσι φροντίζει να έχουν δουλειά περισσότερα από 12.000 άτομα και να αποδίδει φόρους 36 εκατομμυρίων ετησίως -στην Καλιφόρνια μόνο.

“Αποκτηνωτικές επιπτώσεις” λένε έρευνες ότι προκαλεί στους αντρες κυρίως καταναλωτές της η σειρά προιόντων πορνό, πολύ λογικό αφού εκείνες στην πλειοψηφία αντί πορνό βλέπουν γόβες.

“Παραποιεί την αντίληψη των ανδρών για τις γυναίκες και υπονομεύει την ικανότητα τους να εμπλακούν σε μια ικανοποιητική σχέση”, ενώ σύμφωνα με τελευταία δεδομένα που μοιάζουν και απόλυτα λογικά το μυαλό όταν εκτίθεται στο πορνό χάνει την αίσθηση της ικανοποίησης, το μέτρο της ηδονής. Στους άντρες φέρνει και στυτική δυσλειτουργία πέρα από τις περίεργες καλωδιώσεις στο επάνω κεφάλι.

Το ποιός και πως έχει πρόσβαση στο πορνό είναι ένα πρόβλημα καίριο. Η μέση ηλικία των Αμερικανκών εφήβων που κατεβάζουν πορνό από το διαδίκτυο είναι πια 11 ετών. “Αυτό αλλά και την παιδοφιλία και τα υπόλοιπα σεξουαλικά εγκλή,ατα που μπορούν να αποφευχθούν με τη συνεργεία της Google θέλουμε να το περιορίσουμε”, είπαν οι εκπρόσωποι και ακόμη περιμένουν απαντήσεις.

– Πάνω από το 95% των νέων ταινιών στο Χόλυγουντ είναι «ταινίες» για ενήλικες.

– Πολλές μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων βγάζουν το 70% των κερδών τους με ταινίες πορνό που ενοικιάζουν στους πελάτες των δωματίων.

– Το πιο προσοδοφόρο τμήμα μεγάλης εταιρείας κατασκευής λάστιχων και αυτοκινήτων δεν είναι πια τα αυτοκίνητα ή τα λάστιχα αλλά τα συνδρομητικά κανάλια EchoStar και DirectTV, που μεταξύ άλλων έχουν και κανάλια πορνό.

– Η δεύτερη λέξη που ψάχνουν περισσότερο όλοι στην Αμερική είναι MILF.

– Η λέξη «έφηβος» είναι πολύ δημοφιλής και στα δύο φύλα

– Μετά τις ΗΠΑ, η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής. Υπολογίζεται ότι στο Βερολίνο και τα περίχωρα του παράγονται περισσότερες από 400 ταινίες dvd εβδομαδιαίως.

– Μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες πορνό στον κόσμο λαμβάνει 4,4 δισεκατομμύρια προβολές σελίδων το μήνα κατά έχει 350 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, 3 φορές μεγαλύτερες επισκέψεις σελίδας από το CNN ή το ESPN.

– Μια νέα ταινία πορνό έχει δημιουργηθεί κάθε 39 λεπτά στις ΗΠΑ.

– Ένα 10% των ενηλίκων παραδέχονται ότι έχουν έναν εθισμό στην πορνογραφία.

– Τα προφυλακτικά χρησιμοποιούνται σε ποσοστό 10,9% σε κορυφαίες σκηνές.

– Το Pornhub λαμβάνει πάνω από 1.680.000 επισκέψεις ανά ώρα.

– Κάθε δευτερόλεπτο δαπανούνται 3,075.64 δολάρια για την πορνογραφία.

– 28.258 άνθρωποι διαβάζουν πορνογραφία και 372 άνθρωποι πληκτρολογούν όρους αναζήτησης ενηλίκων.

– Από 25% μέχρι 33% των ανθρώπων που βλέπουν πορνό είναι γυναίκες, αλλά μόνο το 2% έχουν συνδρομή σε ιστοσελίδες πορνό.

– Οι επαγγελματίες του είδους έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να έχουν κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα από το λοιπό κοινό με την ίδια ηλικία.

– Περίπου το 12% όλων των ιστοσελίδων σχετίζονται με κάποιο τρόπο με πορνογραφικό υλικό.

– Οι πρωταγωνίστριες συνήθως αμείβονται με 600 εως 1000 δολάρια για μια σκηνή, ενώ οι άντρες συνήθως με 150 ή λιγότερα.

– Η συνολική διακίνηση του πορνό στο διαδίκτυο φτάνει μέχρι και το 30% του συνολικού όγκου δεδομένων. Μερικά από τα πιο συχνά επισκεπτόμενα sites με πορνογραφικό υλικό μπορεί να διακινούν μέχρι και 100 gigabytes το δευτερόλεπτο.

– Η παραγωγή και διανομή πορνογραφικού υλικού τιμωρείται με θάνατο στη βόρεια Κορέα και στο Ιράν.

– Το 20% των ανδρών παραδέχονται ότι μπαίνουν σε ιστοσελίδες πορνό ακόμα και από τη δουλειά.

– Κάθε δευτερόλεπτο περίπου 30.000 άνθρωποι βλέπουν πορνό στο διακίκτυο.

Η βιομηχανία του πορνό άλλαξε την οικονομία και τις κοινωνικές δομές, είναι εδώ και καλό είναι κάποια στιγμή και η Google και ο εγκέφαλος μας να ενηλικιωθουμε απέναντι σε αυτό το πεδίο δράσης που αφορά πολύ περισσότερους από όσο θα παραδεχτούμε ποτέ.

Μπόνους, το ντοκιμαντέρ του Channel 4 για το πορνό και το κεφάλι μας.

Η συλλογή των φωτογραφιών από το όγδοο τεύχος του Useful Photography

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε