Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Νίκος Μουρατίδης: Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μάγκας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη στρατιώτης και η Ζωή Λάσκαρη «έτρωγε μια φρατζόλα»

Νίκος Μουρατίδης: Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μάγκας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη στρατιώτης και η Ζωή Λάσκαρη «έτρωγε μια φρατζόλα»

Στιγμές με τρεις ντίβες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου διηγήθηκε ο Νίκος Μουρατίδης, μιλώντας σήμερα (11.04.2023) στο MEGA Καλημέρα.

Ο Νίκος Μουρατίδης θυμήθηκε όσα έζησε με τη Μελίνα Μερκούρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ζωή Λάσκαρη.

«Η Ζωή Λάσκαρη έτρωγε μια φρατζόλα ψωμί και είχε αυτό το σώμα. Της έλεγα “σε μισώ”», είπε αρχικά και μετά διηγήθηκε ένα περιστατικό μετά την ανακοίνωση που έκανε η αείμνηστη ηθοποιός στο σπίτι της.

Είχε βάλει το προσωπικό της μπάνιο μέσα στην κρεβατοκάμαρα, σε ενιαίο χώρο, είπε. Και αντί για μπανιέρα, έβαλε τζακούζι. Την πρώτη μέρα, λοιπόν «έριξε αφρόλουτρο και έβγαιναν οι σαπουνάδες στο δωμάτιο».

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη αποκάλυψε: «Η Αλίκη ήταν στρατιώτης στη δουλειά της». Και θυμήθηκε ένα βράδυ όταν ήταν έξω, μαζί και με τη Ζωή Λάσκαρη. «Ρώτησε η Βουγιουκλάκη “παιδιά πεινάτε;” και είπαμε “ναι”. Η Ζωή Λάσκαρη πάντα πεινούσε. “Έχω ψάρια σπίτι, πάμε;”. Πάμε. Βάζει η Αλίκη ποδιά και μας τηγάνισε ψάρια. Και λέω στη Ζωή “ότι θα μου τηγάνιζε η Βουγιουκλάκη ψάρια…”. “Το ακούω” είπε η Βουγιουκλάκη».

«Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μάγκας, σταρ, μια γυναίκα απλή. Την ημέρα των εκλογών στο σπίτι της, της τηλεφώνησαν η Σίρλεϊ Μακλέιν και ο Πωλ Νιούμαν. Τρελαινόταν για ερωτικά κουτσομπολιά», είπε ο Νίκος Μουρατίδης.

Και θυμήθηκε πως όταν εκείνη είχε αρρωστήσει και πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ για θεραπείες, είχε πάει στο σπίτι της για φαγητό. Προφανώς φάνηκε στο πρόσωπό του η έκπληξη από την αλλαγή της. «Τόσο χάλια έχω γίνει;», τον ρώτησε γιατί κατάλαβε…

  

«Σπάραξα με τη Μελίνα» κατέληξε ο Νίκος Μουρατίδης.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις