Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Τερζής για Σάκη Ρουβά: Δεν μασάω τα λόγια μου και ό,τι κάνω το εννοώ

Νίκος Τερζής για Σάκη Ρουβά: Δεν μασάω τα λόγια μου και ό,τι κάνω το εννοώ

Επιμένει στη θέση του ο γνωστός συνθέτης, Νίκος Τερζής, κατά του Σάκη Ρουβά, μετά τις δηλώσεις του τραγουδιστή ότι νιώθει θαυμασμό και αγάπη για τον Δημήτρη Λιγνάδη και πως «ό,τι άλλο έχει συμβεί, δεν το γνωρίζω, περιμένω να αποδειχθεί και η άλλη πλευρά», οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ο Νίκος Τερζής έκανε μια ανάρτηση στο Twitter χθες Σάββατο (12.2.2022) για τον Σάκη Ρουβά, γράφοντας «τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;». Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, ο συνθέτης εξήγησε πως «Με τον Σάκη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ξέρεις πόσο ευαίσθητος είμαι σε τέτοιου είδους θέματα. Δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος σε όλο αυτό. Η δήλωσή μου ξεκινάει με ένα “αν” και βεβαίως υπάρχει μια απάντηση που λέει δεν με αφορά τι κάνει κάποιος άλλος απέναντί μου, με ενδιαφέρει η δική μου στάση. Είναι η δήλωσή μου για τη δική μου στάση.

Εμένα με λύπησε το γεγονός ότι άκουσα τόση ευαισθησία μεγάλη απέναντι στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, που δεν θα τον κρίνω εγώ, ασφαλώς και θα τον κρίνει η δικαιοσύνη, αλλά είναι ήδη προφυλακιστέος(…). Στο μυαλό μου, γιατί γράφω, είναι τα θύματα πάντα. Και τα θύματα ασφαλώς γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς τι έχουν βιώσει. Δεν μπορώ λοιπόν να μείνω αμέτοχος σε αυτό που γίνεται τριγύρω (…). Κάθε μέρα που ξυπνάω λέω “τι άλλο θα διαβάσω σήμερα”», είπε, μεταξύ άλλων, ο συνθέτης.

«Εγώ έχω δώσει ένα μήνυμα, δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου και ό,τι κάνω το εννοώ. Ο Σάκης έπρεπε να πει ένα “παιδιά, συγγνώμη λάθος”. Περιμένω κάτι να ακούσω», πρόσθεσε ο Νίκος Τερζής.

Αντιδρά ο καλλιτεχνικός κόσμος κατά του Σάκη Ρουβά

Οι αρνητικές αντιδράσεις κατά του Σάκη Ρουβά είναι αρκετές από χθες, μετά τις δηλώσεις του τραγουδιστή, τόσο από τον κόσμο όσο και από τους καλλιτέχνες, οι οποίοι είτε έχουν συνεργαστεί μαζί του είτε όχι.

Ο Αύγουστος Κορτώ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Η φάση “Συμπονώ το θύμα, αλλά συμπονώ και τον θύτη” δεν σημαίνει ότι ξεχειλίζεις από συμπόνια ή χριστιανική αλληλεγγύη. Σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί βία, κι ότι, με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου (αληθινής ή μη), στέκεσαι (εκούσια ή μη) στο πλευρό του ισχυρού: αυτού που ασκεί τη βία», ενώ σε σχόλιο κάτω από την ανάρτησή του, συμπλήρωσε: «Γιατί αν αρχίσουμε τα “All you need is love” σε περιπτώσεις ανθρώπινης αγριότητας, θα καταλήξουμε να ψυχοπονάμε και τα Ες Ες».

Ο Νίκος Μωραΐτης από την πλευρά του τοποθετήθηκε κι εκείνος επί του θέματος με αναρτήσεις για τον Σάκη Ρουβά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ο Ρουβάς είναι το πιο αδίστακτο πρόσωπο στην ελληνική σόουμπιζ. Από τα 215.000 ευρώ για συναυλία 10 λεπτών, μέχρι το σκηνοθετημένο βίντεο για το δημοψήφισμα, όπου έλεγε “όλοι υποφέραμε”. Η κάλυψη ενός κατηγορούμενου για παιδεραστία δεν είναι παρά ένα κομμάτι στο παζλ του αριβισμού του», έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός στιχουργός σε χθεσινή ανάρτησή του.

Σήμερα, επανήλθε, γράφοντας: «Είναι λάθος το “καλά έκανε ο Ψινάκης και δεν τον άφηνε να μιλά”. Ο Ρουβάς έμαθε μια χαρά να μιλά μέσα στα χρόνια. Δεν είναι “ο βλάκας που μπερδεύτηκε και είπε κοτσάνα”. Είναι ένα ρηχό, κυνικό, ασυναίσθητο σελέμπριτι που είπε ακριβώς αυτά που πιστεύει».

Η Ζέτα Δούκα, η ηθοποιός που έκανε γνωστή την τραυματική της εμπειρία μέσω του κινήματος #metoo, αναφέρθηκε από την πλευρά της στα σχόλια που έκανε ο Σάκης Ρουβάς. «Οι βιαστές είναι εγκληματίες! Οποιαδήποτε σύγκρισή τους με ανθρώπους, που πάσχουν από κάποια εξάρτηση, το μόνο που κάνει είναι να τους ξεπλένει» και «η παιδοφιλία δεν είναι πάθηση, ούτε εθισμός. Δεν έχει θεραπεία. Προστατεύουμε τα παιδιά μας, μαθαίνοντάς τους από μικρά να έχουν όρια, σεβασμό, δηλαδή σεξουαλική αγωγή. Και βεβαίως, μαθαίνουμε την κοινωνία να συμπαρίσταται στα θύματα και μόνο, απορρίπτοντας κάθε αντίθετη γνώμη, από όπου κι αν προέρχεται! Οι παιδόφιλοι- βιαστές πρέπει να αντιμετωπίζουν μία αμείλικτη δικαιοσύνη, που εκτός των άλλων σημαντικών, ίσως λειτουργήσει κι αποτρεπτικά για μελλοντικούς επίδοξους εγκληματίες».

Ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης έγραψε σε story του στο Instagram: «Τελικά, κάτι ήξερε ο Ψινάκης που δεν τον άφηνε να δίνει συνεντεύξεις».

Χθες, η Ναταλία Γερμανού σχολίασε κι εκείνη τις δηλώσεις του διάσημου τραγουδιστή μέσα από την εκπομπή της, λέγοντας: «Συμφωνώ με τον Σάκη, σε αυτό που είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρίζουν βοηθείας. Είναι μια αρρώστια, ένας εθισμός. Ο Σάκης, όταν συνεργάστηκε μαζί του, ήταν τυχερός, γιατί δεν ήταν ούτε ανήλικος, ούτε χαμίνι της περιοχής. Δεν μπορώ να στερήσω στον Σάκη να κρατάει μνήμες αγάπης και θαυμασμού με τον δάσκαλο, μέντορα που γνώρισε στις Βάκχες, όπως δεν μπορώ να στερήσω από κάποιους που έχουν γνωρίσει τους φερόμενους ως δράστες και κρατάνε συναισθήματα αγάπης. Είναι δικαίωμά τους και βεβαίως η συνέπεια του ρίσκου, είναι δικαίωμά τους…

Δεν θα βάλω στην ίδια κατηγορία έναν άνθρωπο που είναι ναρκομανής και παλεύει με τον δαίμονα των ναρκωτικών, με έναν άνθρωπο που έχει σεξουαλική διαστροφή, αν αποδειχτεί τελικά ότι αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δεν είναι το ίδιο με έναν ναρκομανή που βλάπτει τον εαυτό του και όχι κάποιον άλλον».

Ο Αντίνοος Αλμπάνης τοποθετήθηκε κι εκείνος σχετικά με τις δηλώσεις του τραγουδιστή: «Οι χημικοί εθισμοί βλάπτουν τον εθισμένο. Οι συμπεριφορικοί εθισμοί βλάπτουν τρίτους. (Επίσης: Λό-λα να! Ένα μήλο)».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις