Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν θα βραβευθεί στο Φεστιβάλ Σάντανς

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν θα βραβευθεί στο Φεστιβάλ Σάντανς
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA / ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan), γνωστός από την τριλογία «The Dark Knight», αλλά και άλλες εμβληματικές ταινίες που έκανε ο Άγγλος σκηνοθέτης, όπως τα Interstellar, Dunkirk and Oppenheimer, θα τιμηθεί με το Βραβείο Πρωτοπορίας από το Ινστιτούτο Σάντανς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς.

Ο 53χρονος σκηνοθέτης, Κρίστοφερ Νόλαν, θα τιμηθεί με το εν λόγω βραβείο στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στο DeJoria Center, στη Γιούτα.

Η εκδήλωση τιμά τους «πρωτοπόρους αφηγητές» και αναδεικνύει τη «δέσμευση του Φεστιβάλ να αναβαθμίζει την ανεξάρτητη αφήγηση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση για το βραβείο στον Άγγλο σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν.

Πέρα από τον Christopher Nolan με Βραβεία Πρωτοπορίας θα τιμηθούν επίσης  Σελίν Σονγκ και η Μαϊτέ Αλμπέρντι.

«Καθώς οδεύουμε στην 40η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, είναι ιδιαίτερη τιμή να αναγνωρίζουμε τον Κρίστοφερ Νόλαν, έναν θαυμαστό καλλιτέχνη το μοναδικό ταλέντο και το αξιοσημείωτο έργο του οποίου τον έχουν κάνει έναν από τους πιο σεβαστούς σκηνοθέτες της εποχής μας. Ανυπομονούμε να αναδείξουμε τις μοναδικές φωνές τόσο της Σελίν όσο και της Μέιτ, αφηγητριών που υποστηρίζουμε και πιστεύουμε βαθιά. Και οι τρεις αυτοί αφηγητές αντιπροσωπεύουν τις αξίες του Σάντανς» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ινστιτούτου Σάντανς, Τζοάνα Βινσέντε.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς διοργανώνεται στις 18-28 Ιανουαρίου 2024 στο Σολτ Λέικ Σίτι, στη Γιούτα και στο Παρκ Σίτι, ενώ θα πραγματοποιηθούν και διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις