Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο frontman των θρυλικών Dire Straits Μαρκ Νόπφλερ πουλάει 120 κιθάρες και ενισχυτές

Ο frontman των θρυλικών Dire Straits Μαρκ Νόπφλερ πουλάει 120 κιθάρες και ενισχυτές
ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο frontman και κιθαρίστας των Dire Straits, Μαρκ Νόπφλερ θα πουλήσει τον Ιανουάριο σε δημοπρασία 120 από τις κιθάρες και ενισχυτές του. Ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος βγάζει στο σφυρί και την κιθάρα με την οποία ηχογράφησε την επιτυχία «Money For Nothing».

Πρόκειται για την κιθάρα με την οποία ο frontman και κιθαρίστας των Dire Straits, Μαρκ Νόπφλερ, έπαιξε στη συναυλία Live Aid το 1985, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s την Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

«Πέρασα πολύ χρόνο με αυτές τις κιθάρες, όμως έχουν ανάγκη από ένα ζεστό σπίτι», εξηγεί ο τραγουδιστής, όπως ανέφερε ο Christie’s. Ο Μαρκ Νόπφλερ γνωρίζει ήδη ότι θα «λυπηθεί που θα τις αποχωριστεί», έπειτα από αυτές τις «φανταστικές στιγμές μαζί τους».

Όμως, «είναι ώρα» να τις βγάλουμε από τις θήκες τους, συμπλήρωσε ο 74χρονος. Επομένως, «γιατί να περιμένουμε, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που θα τους άρεσε να τις αποκτήσουν και να παίζουν με εκείνες όλη την ώρα;», πρόσθεσε ο διάσημος μουσικός.

Η συλλογή των 120 κιθαρών και ενισχυτών που τίθεται προς πώληση καλύπτει το σύνολο των 50 ετών της καριέρας του Μαρκ Νόπφλερ.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται «εμβληματικά ονόματα, παγκοσμίως γνωστά», όπως εκείνα των εταιρειών Gibson, Fender και Martin, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Μεταξύ των δημοφιλέστερων αντικειμένων, μια κιθάρα Les Paul Standard από το 1959, την οποία απέκτησε από τον Μπόμπι Τεντς του Jeff Beck Group. Η τιμή της εκτιμάται μεταξύ 300.000 και 500.000 λιρών.

Επίσης, θα βγει στο σφυρί η κιθάρα με την οποία ηχογράφησε το Money for Nothing και έπαιξε στη συναυλία Live Aid το 1985. Η τιμή της εκτιμάται μεταξύ 10.000 και 15.000 λιρών.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου στο Λονδίνο. Της πώλησης θα προηγηθεί μια έκθεση μεταξύ 9ης και 13ης Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, κατόπιν στο Λονδίνο, στην έδρα του Christie’s.

Το 25% των εσόδων από την πώληση θα προσφερθεί σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός.

Σε ερώτηση από το BBC, ο Μαρκ Νόπφλερ παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως θα αγοράσει νέες κιθάρες με τα χρήματα, τα οποία θα κερδίσει από τη δημοπρασία. «Υποθέτω δεν είμαι αδιάφορος απέναντι στον πειρασμό», είπε γελώντας.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις