Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο Γούντι Άλεν στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου για τη νέα του ταινία Coup de Chance

Ο Γούντι Άλεν στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου για τη νέα του ταινία Coup de Chance

Λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της 50ης ταινίας του στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Γούντι Άλεν, θα έρθει στην Ελλάδα  για να παρουσιάσει το Coup de Chance (Γυρίσματα της Τύχης). 

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Νύχτες Πρεμιέρας. Το Coup de Chance του Γούντι Άλεν θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 27 Σεπτεμβρίου. 

Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν “μιλάει” για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ευκαιρίες, αλλά και η τύχη στη ζωή μας.

Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι – είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Αλλά όταν η Φανί συναντά τελείως τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Σύντομα θα αρχίσουν να βρίσκονται και έρχονται όλο και πιο κοντά…

«Αυτή είναι η 50η ταινία μου. Ήταν μεγάλο προνόμιο που την γύρισα στο Παρίσι και είναι μεγάλη τιμή να την παρουσιάσω στη Βενετία», λέει ο Γούντι Άλεν.

Αν και η φιλμογραφία του γνωστού σκηνοθέτη συνδέεται αναμφισβήτητα με τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Αφού γύρισε – εν μέρει –την ταινία “Όλοι λένε Σ’ αγαπώ” στο Παρίσι το 1996 και έκανε τη γαλλική πρωτεύουσα από μόνη της χαρακτήρα στο Μεσάνυχτα στο Παρίσι το 2010, επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός, αυτήν τη φορά για μια ταινία εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη στα γαλλικά.

«Δεν μιλάω πραγματικά γαλλικά και καταλαβαίνω ακόμη λιγότερα, αλλά καθώς τελείωσα το σενάριο, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να το κάνω στα γαλλικά», λέει ο Άλεν. «Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τον ευρωπαϊκό και τον γαλλικό κινηματογράφο πολύ έντονα, και όταν πρότεινα να το κάνω στα γαλλικά στους παραγωγούς μου, απάντησαν με ενθουσιασμό».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις