Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ίθαν Χοκ λέει πως είναι εξαιρετικά εύκολο να σκηνοθετεί την κόρη του – Ιδέα της Μάγια η ταινία «Wildcat»

Ο Ίθαν Χοκ λέει πως είναι εξαιρετικά εύκολο να σκηνοθετεί την κόρη του – Ιδέα της Μάγια η ταινία «Wildcat»

Στα χνάρια του διάσημου μπαμπά της, Ίθαν Χοκ, και της μητέρας της, Ούμα Θέρμαν, η νεαρή ηθοποιός Μάγια Χοκ διαγράφει τη δική της πορεία τόσο στους κινηματογράφους, όσο και στη μικρή οθόνη.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ίθαν Χοκ αναφέρθηκε στη συνεργασία με την πολυτάλαντη κόρη του και πρωταγωνίστρια της σειράς «Stranger Things», Μάγια Χοκ στη βιογραφική δραματική ταινία «Wildcat» για την Αμερικανίδα μυθιστοριογράφο Φλάνερι Ο’ Κόνορ.

«Είναι εξαιρετικά εύκολο να σκηνοθετείς τη δική σου κόρη, γιατί η αγάπη είναι εκεί» είπε στο κοινό του Φεστιβάλ, σύμφωνα με το Variety.

«Όταν γύριζα το ντοκιμαντέρ “The Last Movie Stars” (για τον Πολ Νιούμαν και την Τζοάν Γούντγουορντ) πήρα συνέντευξη από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Όταν έθεσα την ερώτηση: “Γιατί πιστεύεις ότι ο Πολ επιβίωσε;” Τόσοι πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα της παγίδας ότι είναι διάσημοι».

«Μου έδωσε μια πολύ απλή απάντηση: “Λόγω της Τζοάν”. Εργάζονταν μαζί όλη την ώρα» είπε ο Ίθαν Χοκ και σημείωσε ότι κατέληξε να σκηνοθετεί την ταινία για τη συγγραφέα Φλάνερι Ο’ Κόνορ και να συνυπογράφει το σενάριο με τον Σέλμπι Γκέινς λόγω της κόρης του.

H Μάγια ανακάλυψε τη Φλάνερι Ο’ Κόνορ

«Ήταν 15 ή 16 ετών όταν ανακάλυψε μόνη της τη Φλάνερι Ο’ Κόνορ. Ήταν μια νεαρή γυναίκα που μεγάλωνε στον Νότο του Τζιμ Κρόου, σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο της αμερικανικής ιστορίας. Είχε αυτό το συναρπαστικό πνεύμα που νομίζω ότι η Μάγια βρήκε πολύ ελκυστικό και πολλή ανασφάλεια για τη φύση της φιλοδοξίας. Ήταν στην υπηρεσία της τέχνης, του αναγνώστη ή του εαυτού της; Η Μάγια το βρήκε εξαιρετικά συναρπαστικό» ανέφερε ο Ίθαν Χοκ.

Αργότερα, ασχολήθηκε με έναν μονόλογο από το “A Prayer Journal” της Φλάνερι Ο’ Κόνορ και τον χρησιμοποίησε για την επιτυχημένη ακρόασής στη Σχολή Τζούλιαρντ, πρόσθεσε.

«Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να τη βλέπει ως πνευματικό οδηγό. Όταν άρχισε να προβάλλεται το “Stranger Things” και να έχει επιτυχία, αναζητούσε να αποκτήσει τα δικαιώματα και να γυρίσει μια ταινία για εκείνη» εξήγησε ο Ίθαν Χοκ. Στη συνέχεια προσέγγισε τον πατέρα της.

«Πολλά παιδιά θέλουν να ερμηνεύουν. Θέλουν να είναι αθλητές, πυροσβέστες, ηθοποιοί. Νομίζουν ότι είναι διασκεδαστικό να τραβούν την προσοχή. Μου άρεσε και μετά είχα αυτή την παράξενη θύελλα που ήρθε στη ζωή μου, η οποία ήταν η ταινία “Dead Poets Society” (Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών) είπε ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης και θυμήθηκε τον αείμνηστο πρωταγωνιστή, της, Ρόμπιν Ουίλιαμς.

«Ήταν ένα θαύμα που ήταν κοντά. Η επιτυχία εκείνης της ταινίας μου έδειξε τη δύναμη της τέχνης» τόνισε.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις