Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Κιτ Χάρινγκτον επιστρέφει στο Λονδίνο για να πρωταγωνιστήσει στο θέατρο

Ο Κιτ Χάρινγκτον επιστρέφει στο Λονδίνο για να πρωταγωνιστήσει στο θέατρο
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωταγωνιστής του Game of Thrones, Κιτ Χάρινγκτον, επιστρέφει στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου για να πρωταγωνιστήσει σε θεατρικό έργο για τον ρατσισμό και τις σχέσεις.

Ο ηθοποιός Κιτ Χάρινγκτον και η Ολίβια Ουάσιγκτον, κόρη του θρύλου του Χόλιγουντ Ντένζελ Ουάσινγκτον θα πρωταγωνιστήσουν ως ένα από τα τρία πολυφυλετικά ζευγάρια στη λονδρέζικη παραγωγή του έργου «Slave Play» του Τζέρεμι Ο. Χάρις.

Επίσης στους ηθοποιούς του έργου που ανεβαίνει στο Noel Coward Theatre από τις 29 Ιουνίου είναι και ο Άαρον Χέφερναν από την καλτ κωμωδία Brassic και αρκετά μέλη του αρχικού καστ της παράστασης του Μπρόντγουεϊ.

Ο Χάρις είπε ότι δεν εξέλαβε ως απλό γεγονός τη μεταφορά της παράστασης του στο Γουέστ Εντ και απέτισε φόρο τιμής σε άλλους θεατρικούς συγγραφείς που έφεραν «σπάνια έργα ενός μαύρου δραματουργού» στην καρδιά της πρωτεύουσας της χώρας του θεάτρου.

«Είμαι απίστευτα ευγνώμων για τα μονοπάτια που χάραξαν οι μαύροι Βρετανοί συγγραφείς που άνοιξαν έδαφος για μαύρους συγγραφείς και κοινό στο Γουέστ Εντ, όπως οι Τάιρελ Γουίλιαμς, Αρίζε Κένε και Νατάσα Γκόρντον. Ελπίζω ότι με αυτήν την παραγωγή, ακόμη περισσότερα έργα έγχρωμων συγγραφέων θα βρουν υποστήριξη στις μεγαλύτερες εμπορικές μας σκηνές» σημείωσε,.

Ο Χάρις είπε ότι όταν έγραψε την παράσταση, η οποία σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς ήταν υποψήφια για 12 Βραβεία Tony, περίμενε ότι θα παιζόταν μόνο στο θέατρο του πανεπιστημίου του.

Ο Κιτ Χάρινγκτον, η μητέρα του οποίου είναι η θεατρική συγγραφέας Ντέμπορα Τζέιν Κέιτσμπι, ενδιαφέρθηκε για την υποκριτική αφού παρακολούθησε μια παραγωγή του «Waiting for Godot» (Περιμένοντας τον Γκοντό) όταν ήταν 14 ετών και έπαιξε σε πολλές σχολικές παραγωγές. Σπούδασε στην Κεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος από την οποία αποφοίτησε το 2008.

Σε συνέντευξη στον Guardian, ο Χάρις είπε ότι τον Χάριγκτον πρότεινε για το Slave Play από την σταρ του «Game of Thrones» Γκουέντολιν Κρίστι. Τόνισε ακόμη δεν θα είχε συμφωνήσει να του δώσει τον ρόλο αν ο Χάριγκτον ήθελε «να τον μετατρέψει σε εμπειρία του Τζον Σνόου».

«Ξέρει το βάρος που φέρει το όνομά του και πώς αυτό θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή, αν το επιτρέπαμε» εξήγησε.

Το αμφιλεγόμενο έργο για τη φυλή, την ταυτότητα και τη σεξουαλικότητα στην Αμερική του 21ου αιώνα διαδραματίζεται στη Φυτεία ΜακΓκρέγκορ, όπου ο Παλαιός Νότος είναι ζωντανός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις