Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Ο Μπράιαν Μέι των Queen βοήθησε τη NASA να μεταφέρει δείγματα αστεροειδών στη Γη

Ο Μπράιαν Μέι των Queen βοήθησε τη NASA να μεταφέρει δείγματα αστεροειδών στη Γη

Μπορεί ο Μπράιαν Μέι να είναι γνωστός ως μέλος του θρυλικού συγκροτήματος των Queen, ωστόσο, μια άλλη του δράση πραγματικά εκπλήσσει!

Συγκεκριμένα ο Μπράιαν Μέι των Queen διαδραμάτισε κομβικό ρόλο σε αποστολή της NASA για τη μεταφορά στη Γη του μεγαλύτερου δείγματος αστεροειδούς.

Ο θρυλικός κιθαρίστας, ο οποίος είναι επίσης αστροφυσικός και έλαβε το διδακτορικό του από το Imperial College το 2007 – βοήθησε στον εντοπισμό της τοποθεσίας, από την οποία ελήφθη το δείγμα. Ο Μπράιαν Μέι είναι ειδικός στη στερεοσκόπηση, διαδικασία στην οποία χρησιμοποιούνται δύο δισδιάστατες εικόνες που, όταν τις βλέπει κάποιος και από τα δύο μάτια, δημιουργείται η αίσθηση τρισδιάστατης εντύπωσης.

Η διαδικασία ήταν απαραίτητη για να βοηθήσει στον εντοπισμό της θέσης, από την οποία το διαστημόπλοιο θα μπορούσε να συλλέξει δείγματα χωρίς να καταστραφεί.

Η κάψουλα που περιείχε περίπου 250 γραμμάρια πετρωμάτων και σκόνης, τα οποία συλλέχθηκαν από τον αστεροειδή Μπενού ως μέρος της αποστολής Osiris-Rex της NASA προσγειώθηκε χθες με αλεξίπτωτο στην έρημο στη Γιούτα.

Ο Μπράιαν Μέι και η συνεργάτιδά του Κλαούντια Μαντζόνι συνέβαλαν στη δημιουργία βραχείας λίστας πιθανών σημείων για τη συλλογή δειγμάτων.

«Πάντα λέω ότι χρειάζεσαι την τέχνη όσο και την επιστήμη» είπε ο Μέι στο BBC. «Είναι θέμα καλλιτεχνικό. Πρέπει να αισθανθείτε το πεδίο για να μάθετε αν το διαστημόπλοιο είναι πιθανό να πέσει ή αν θα προσκρούσει» ανέφερε.

Σε νέο μήνυμά του, ο Μέι τόνισε ότι είναι περήφανος που συμμετείχε στην ιστορική αποστολή.

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας του OSIRIS-REx» είπε στο Nasa TV. «Δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα, μακάρι να μπορούσα, αλλά κάνω πρόβες για μια περιοδεία των Queen, όμως η καρδιά μου είναι εκεί μαζί σας, καθώς ανακτάται αυτό το πολύτιμο δείγμα. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν τόσο σκληρά σε αυτήν την αποστολή» σημείωσε.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις