Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε με τζετ και βρήκε τον μπελά του…

Ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε με τζετ και βρήκε τον μπελά του…

Ο πρίγκιπας Χάρι, που το τελευταίο διάστημα, έχει υιοθετήσει – μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ – ένα πιο φιλάνθρωπο και… φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ, δέχεται σφοδρές επικρίσεις καθώς επέλεξε να διανύσει 750 μίλια με ιδιωτικό τζετ.

Οι επικριτές του κάνουν λόγο για υποκρισία, καθώς μόλις λίγους μήνες ο πρίγκιπας Χάρι πριν είχε κάνει μια σειρά από διαλέξεις για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Ωστόσο, δε δίστασε να ταξιδέψει με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος 20 θέσεων, αξίας 45 εκατομμυρίων λιρών, από το Άσπεν του Κολοράντο στην Καλιφόρνια.

Ο Χάρι είχε μόλις συμμετάσχει σε έναν αγώνα πόλο πάνω σε άλογο, ωστόσο το γεγονός ότι επέλεξε να κάνει το ταξίδι με το αεροπλάνο επικρίθηκε έντονα, λόγω του υψηλού βαθμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που διαχέονται στην ατμόσφαιρα. 

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι μπορεί να απελευθερώθηκαν περί τους δέκα τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Μετά την προσγείωση του στη Σάντα Μπάρμπαρα, ο Χάρι μπήκε σε αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στην έπαυλή του, όπου ήταν η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά.

Σημειώνεται ότι πριν από τρεις μήνες ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, είχε προβεί σε παρέμβαση ζητώντας από τους ξένους ηγέτες να αναλάβουν ενεργό δράση απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις