Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Σταύρος Ξαρχάκος «μάγεψε» τη Σύρο – Συναυλία με τραγούδια Βαμβακάρη, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Χατζηδάκη

Ο Σταύρος Ξαρχάκος «μάγεψε» τη Σύρο – Συναυλία με τραγούδια  Βαμβακάρη, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Χατζηδάκη

Ο Σταύρος Ξαρχάκος έδωσε άλλη μία μοναδική συναυλία στη Σύρο. Σε έναν καταπράσινο χώρο, στην Ποσειδωνία, o κορυφαίος συνθέτης άφησε μαγεμένους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της αρχόντισσας Κυκλάδων.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος είχε πλάι τη σύντροφο και ερμηνεύτρια, Ηρώ Σαΐα, ενώ έδινε, παράλληλα, τον ρυθμό στους μαθητές της σχολής «Εν χορδαίς και οργάνοις» που έχει έδρα τη Σύρο. 

Το καλλιτεχνικό γεγονός πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη Τσιροπινά, στην περιοχή της Ποσειδωνίας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ερμούπολη.

Συριανοί, αλλά και επισκέπτες του νησιού κατέκλυσαν τον καταπράσινο χώρο και είχαν την τύχη να «ταξιδέψουν» στις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ελληνικής μουσικής ιστορίας, όπως ανέφερε το syrostoday.gr.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος διηύθυνε έργα τόσο δικά του, όσο και των, Μάρκου Βαμβακάρη, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάνου Χατζηδάκη.

Απολαύστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα στο βίντεο του syrostoday.gr: 

Την κορυφαία αυτή συναυλία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Νίκος Κηπουργός, ο Μάριος Φραγκούλης, αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη μουσική αυτή μυσταγωγία, παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη, καθώς και οι επίτιμοι δημότες Σύρου, Αντώνης Κομνηνός και Στέλιος Νιώτης.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις