Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Θεσσαλονικιός ψαράς που «δίδαξε» φιλετάρισμα στον Τζέιμι Όλιβερ

Ο Θεσσαλονικιός ψαράς που «δίδαξε» φιλετάρισμα στον Τζέιμι Όλιβερ

Ο νεαρός ψαράς, Πέτρος Σέμκος δεν πίστευε ότι θα συναντούσε από κοντά τον Τζέιμι Όλιβερ, πόσο μάλλον ότι θα τον «δίδασκε» να φιλετάρει ψάρια. Αυτό όμως πράγματι συνέβη, όταν – για τα τηλεοπτικά γυρίσματα εκπομπής του – ο σεφ επισκέφτηκε στη Θεσσαλονίκη το ψαράδικό του.

Όταν τον Ιούλιο χτύπησε το τηλέφωνο του νεαρού ψαρά από τη Θεσσαλονίκη και του είπαν ότι είναι από το ΒΒC, θεώρησε πως κάποιος φίλος του κάνει φάρσα. Χρειάστηκε εκ νέου επικοινωνία για να πειστεί ότι το τηλεφώνημα όχι μόνο δεν ήταν φάρσα, άλλα η κρούση έγινε από μεγάλη εταιρεία παραγωγής από τη Βρετανία που συνεργάζεται με το BBC. Για αρκετό χρονικό διάστημα, μάλιστα, δεν γνώριζε ότι ο Τζέιμι Όλιβερ θα χρησιμοποιήσει τον πάγκο του.

«Είχαμε επικοινωνία ενάμιση με δυο μήνες, ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή όλο αυτό το διάστημα και τα είχαν φροντίσει όλα, με κάθε λεπτομέρεια, πριν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη εκτός από το ποιος θα μαγειρέψει!» λέει ο Πέτρος Σέμκος, ιδιοκτήτης του ψαράδικου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο ίδιος έμαθε μόλις λίγες μέρες πριν στηθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία πως ο Τζέιμι Όλιβερ ήταν αυτός που θα έμπαινε στην κουζίνα του. «Ήρθαν από την παραγωγή είκοσι μέρες πριν και είχαμε κάνει μια συνέντευξη – συζήτηση μεταξύ μας. Ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για το μαγαζί μας, την ιστορία του και και μέχρι τότε δεν είχα ιδέα ποιος θα έρθει. Μάλιστα νόμιζα πως θα έρθουν για ένα ντοκιμαντέρ, καθώς συχνά κάνουν βίντεο στο ψαράδικό μας. Πού να φανταστώ τι με περίμενε» σημειώνει.

«Είναι φανταστικός άνθρωπος, πολύ άνετος, είναι σταρ, αλλά απλός και ταπεινός με χιούμορ και πολύ αγαπητός στην πόλη μας και του το έδειξε αυτό ο κόσμος, στον οποίο ανταπέδωσε χαμόγελα και δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν για μια αναμνηστική φωτογραφία» δηλώνει ο Πέτρος Σέμκος.

Ο διάσημος σεφ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εποχικότητα των ψαριών και αφού φιλετάρισε τα ψάρια ακολουθώντας τις οδηγίες του Πέτρου Σέμκου, δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο με την τεχνική όσο και με το αποτέλεσμα.

Παρά το πιεσμένο πρόγραμμά του, καθώς γύρισε σε όλη την πόλη, ο Τζέιμι Όλιβερ κάθισε στο τραπέζι και απόλαυσε τις παρασκευές τους, συνοδεία ελληνικού κρασιού, ενώ δεσμεύτηκε να βρεθεί στα ίδια μέρη σύντομα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις