Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Τομ Φορντ έγινε 60 ετών – 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον διάσημο σχεδιαστή

Ο Τομ Φορντ έγινε 60 ετών – 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον διάσημο σχεδιαστή

Η “αυθεντία” του στυλ βρίσκεται στους ανθρώπους που διαθέτουν κουλτούρα, γνώση και εμπειρία, και φυσικά ένας από αυτούς είναι ο Τεξανός σχεδιαστής Τομ Φορντ, ο οποίος αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου gentleman.

Ο 60χρονος σχεδιαστής με το σαρκαστικό χιούμορ και το μοναδικό γούστο, είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μόδας και κατάφερε να μετατρέψει την Gucci σε έναν ισχυρό οίκο μόδας.

Τον Απρίλιο του 2004, έφυγε από τον οίκο μετά από διαφωνία που είχε με στελέχη του ομίλου πάνω στο θέμα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης και άρχισε να δημιουργεί τη δική του αυτοκρατορία στο χώρο της μόδας με την ίδρυση της δικής του εταιρείας με την επωνυμία Tom Ford.

Πρόκειται για έναν άντρα που καθορίζει τις τάσεις της ανδρικής μόδας εδώ και αρκετές δεκαετίες, και πάντα έχει έναν μοναδικό τρόπο να μας δίνει συμβουλές όσον αφορά τις στυλιστικές μας επιλογές.

Εκτός από την επιτυχία του ως σχεδιαστής, ο Φορντ έχει κερδίσει επίσης επαίνους ως σκηνοθέτης, με τις ταινίες “Ένας άντρας μόνος” και “Nocturnal Animals”. Λατρεύει να βρίσκεται πίσω από τις κάμερες και είχε δηλώσει πως: “Αυτό είναι το απόλυτο σχεδιαστικό εγχείρημα.

Δεν πρέπει να σχεδιάζεις μόνο όσα φοράει ο κόσμος αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, τον χώρο που οι χαρακτήρες ζουν και πεθαίνουν. Ο κινηματογράφος έχει διάρκεια, στοιχείο που στη μόδα δεν υπάρχει.”

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις