Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Τζον Χαμ χάρισε το 60% του μισθού του για την ταινία «Confess, Fletch»

Ο Τζον Χαμ χάρισε το 60% του μισθού του για την ταινία «Confess, Fletch»

O Τζον Χαμ ήθελε τόσο πολύ να πετύχει η ταινία «Confess, Fletch», που για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματά της χάρισε το 60% του μισθού του. Αυτό αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας Γκρεγκ Μοτόλα, ο οποίος είπε ότι και ο ίδιος χάρισε μέρος της αμοιβής του για να ολοκληρωθεί η ταινία.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, τα χρήματα που μπόρεσε να συγκεντρώσει ο διευθυντής παραγωγής της Miramax, Μπιλ Μπλοκ για την ταινία κάλυπταν μόνο 27 ημέρες γυρισμάτων. Όταν ο Μοτόλα και ο Χαμ αναζήτησαν επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να καλύψουν επιπλέον τρεις ημέρες γυρισμάτων δεν τα κατάφεραν και αποφάσισαν να παραχωρήσουν χρήματα από τον μισθό τους.

«Όλοι είπαν: “Δεν ξέρω ότι αυτό το είδος κωμωδίας λειτουργεί στη σημερινή εποχή”», είπε ο Μοτόλα, συμπληρώνοντας ότι δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την επιπλέον χρηματοδότηση της ταινίας.

«Λοιπόν, βασικά, αυτό που κάναμε είναι ότι ο Τζον επέστρεψε το 60% του μισθού του στον προϋπολογισμό», συνέχισε ο σκηνοθέτης. «Έδωσα πίσω μέρος του μισθού μου, όχι τόσο όσο ο Τζον γιατί είναι πιο πλούσιος από εμένα και έχω τρία παιδιά. Και αγοράσαμε άλλες τρεις ημέρες γυρισμάτων. Το πήγαμε μέχρι και 30 μέρες στη Βοστώνη και μια μέρα στη Ρώμη. Και είπαμε, είμαστε τρελοί, είμαστε χαζοί. Θα κάνουμε αυτή την ταινία. Και τότε η Miramax μας στήριξε πραγματικά, δημιουργικά».

Το «Confess, Fletch» είναι μια αστυνομική κωμωδία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1976 του Γκρέγκορι Μακντόναλντ. Ο χαρακτήρας ενέπνευσε προηγουμένως δύο κωμωδίες με πρωταγωνιστή τον Chevy Chase τη δεκαετία του 1980, το «Fletch» και το «Fletch Lives».

Ο Χαμ ανέλαβε το ρόλο για τη νέα ταινία, η οποία βασίζεται στο πρώτο μυθιστόρημα του Μακντόναλντ με επίκεντρο τον Φλετς και βρίσκει τον χαρακτήρα να γίνεται ύποπτος για αρκετούς φόνους ενώ ερευνά μια συλλογή έργων τέχνης που λείπει.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις