Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί στο Facebook!!!

Αποκαλύφθηκαν οι πιο κοινοί onlne κωδικοί πρόσβασης στον…

 

…κόσμο και πλέον είναι απλά ένα τεράστιο χρυσωρυχείο για τους Hackers.

Όλα ξεκίνησαν όταν το site που αποθηκεύει τις αιτήσεις για δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το MySpace και Facebook, δέχθηκε επίθεση απο χάκερ τον Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει ο κατάλογος των πιο δημοφιλή κωδικών πρόσβασης, που παρήχθησαν μετά απο αναλύσεις 32 εκατομμυρίων λογαριασμών.

Ο πιο κοινός κωδικός λοιπόν στους χρήστες, αποκαλύφθηκε οτι είναι το “123456” και στη συνέχεια το “12345”

Πολλοί ακόμα κωδικοί πρόσβασης στο top 10 είναι επίσης μόνο ψηφία, σε σειρά, την οποία θα μπορούσε εύκολα να μαντέψει κάποιος.

Το νούμερα 4 στη λίστα είναι απλά η λέξη password

Ειδικός στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο δήλωσε οτι “Όλοι πρέπει να κατανοήσουν τι σημαίνει ένας εύκολος κωδικός πρόσβασης στον σημερινό κόσμο των αυτοματοποιημένων επιθέσεων στον διαδύκτιο. Με ελάχιστη προσπάθεια, ένας χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα νέο λογαριασμό κάθε δευτερόλεπτο ή 1000 λογαριασμών κάθε 17 λεπτά.

“Αυτά τα στοιχεία δίνουν μια μοναδική γεύση από τον τρόπο που οι χρήστες επιλέγουν κωδικούς πρόσβασης. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο μεγάλος όγκος πραγματικών κωδικών πρόσβασης για ανάλυση.”

Για να μην βρεθείτε λοιπόν σε δύσκολη θέση το Newsit σας δίνει μερικές συμβουλές για  ασφαλέστερη επιλογή κωδικών πρόσβασης.

Μια πολύ καλή λύση είναι να βάλετε μια δικιά σας ιδιαίτερη λέξη που δεν είναι σε κανένα λεξικό.

Μια ακόμα έξυπνη λύση είναι να παρετε μια πρόταση και να την μετατρέψτε σε λέξη δηλαδή το “I love social networks” και να την κάνετε γίνει “iLovesocNETS”.

Τέλος η πιο καλή λύση είναι να αναμίξετε μικρά και κεφαλλαία με αριθμούς και σύμβολα, όπως%, ή $ *. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ σύντομους κωδικούς πρόσβασης και ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για περισσότερο από ένα site.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε