Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Όσκαρ 2022: Ο Τρόι Κοτσούρ έγινε ο πρώτος κωφός άνδρας ηθοποιός που κέρδισε αυτό το βραβείο

Όσκαρ 2022: Ο Τρόι Κοτσούρ έγινε ο πρώτος κωφός άνδρας ηθοποιός που κέρδισε αυτό το βραβείο
Φωτογραφία Reuters

Ο Τρόι Κότσουρ έγραψε ιστορία στα βραβεία Όσκαρ του 2022 καθώς έγινε ο πρώτος κωφός άνδρας και ο μόλις δεύτερος ηθοποιός που κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο. Η ερμηνεία του στην ταινία «Coda», συγκίνησε τόσο τους θεατές όσο και την Ακαδημία που του απένειμε το βραβείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κωφός ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου και σε μια συγκλονιστική ομιλία στη νοηματική, αποδέχθηκε το Όσκαρ και το αφιέρωσε σε όλους τους κωφούς ανθρώπους αλλά και στους γονείς του.

«Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλες τις υπέροχες σκηνές θεάτρων για κωφούς, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω την τέχνη μου ως ηθοποιός», είπε ο Τρόι Κότσουρ. «Αυτή είναι η στιγμή μας», δήλωσε περήφανα στο τέλος της ομιλίας του.

«Δεν το πιστεύω ότι είμαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία που αναγνώρισε τη δουλειά μου. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι η ταινία “Coda” έχει φτάσει σε όλο τον κόσμο και μέχρι τον Λευκό Οίκο. Προσκάλεσαν όλο το καστ εκεί και γνωρίσαμε τόσο τον Τζο Μπάιντεν όσο και τη Τζιλ Μπάιντεν. Ήθελα να τους μάθω μερικές “βρώμικες” λέξεις αλλά τελικά μου είπαν να έχω καλή συμπεριφορά», είπε ο Τρόι Κότσουρ με χιούμορ και το πλήθος ξέσπασε σε γέλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος κωφός άνθρωπος που κέρδισε βραβείο Όσκαρ ήταν η συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία «Coda», η Μάρλι Μάτλιν, το 1986, για την ερμηνεία της στην ταινία «Children of a Lesser God». 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις