Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάνος Σταθακόπουλος: Έφυγα από την οικογένειά μου από ένα πείσμα και έλεγα «πού ήρθα τώρα»

Πάνος Σταθακόπουλος: Έφυγα από την οικογένειά μου από ένα πείσμα και έλεγα «πού ήρθα τώρα»

Για την απόφασή του, σε ηλικία 12 ετών, να φύγει από το σπίτι του για να πάει σε ιερατική σχολή στην Τήνο μίλησε ο ηθοποιός, Πάνος Σταθακόπουλος, που βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15.05.2023) καλεσμένος στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ.

«Δεν με έστειλαν οι γονείς μου στην ιερατική σχολή, εγώ ζήτησα από μόνος μου να πάω. Ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου να φύγω, να πάω κάπου αλλού», είπε αρχικά ο Πάνος Σταθακόπουλος. Και συμπλήρωσε ο γνωστός ηθοποιός: «Οι γονείς μου δεν ήθελαν στην αρχή. Ήμουν 12-13 χρονών, αμέσως μετά το Δημοτικό».

Δεν έκρυψε ότι στην αρχή, δυσκολεύτηκε. «Ήταν δύσκολο το πρώτο διάστημα. Έφυγα από την οικογένειά μου από ένα πείσμα και έλεγα: “πού ήρθα τώρα;”.

Μετά όμως έβλεπα τα υπόλοιπα παιδιά και έπαιρνα θάρρος, έλεγα: “αυτά πώς μπορούν και δε μπορώ εγώ;”».

«Είχε πάει και ο ξάδελφός μου σε ιερατική σχολή στην Πάτμο και δεν είχε άλλες θέσεις για να πάω μαζί του. Οπότε ο δεσπότης είπε να κοιτάξουμε στην Τήνο και εκεί βρήκαμε μία τελευταία θέση.

Περνούσα πάρα πολύ καλά, αν και ήταν οικοτροφείο και είχαμε ένα αυστηρό πρόγραμμα», συμπλήρωσε Πάνος Σταθακόπουλος.

 

«Είχαμε πρωινό ξύπνημα, μελέτη ιερατικών κειμένων, να σκουπίσουμε, να στρώσουμε τα κρεβάτια μας. Αυτό το πρόγραμμα που είχαμε μου έκανε καλό, γιατί μου έμαθε από πολύ μικρός να έχω κανόνες και να φροντίζω τον εαυτό μου. Ήταν δύσκολο αλλά εγώ το έβλεπα σαν μια διαφυγή», κατέληξε.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις