Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Μέρι Κουάντ – Ήταν η δημιουργός της μίνι φούστας

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Μέρι Κουάντ – Ήταν η δημιουργός της μίνι φούστας
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η σχεδιάστρια μόδας από τη Βρετανία, Μέρι Κουάντ, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (13.4.2023) η οικογένειά της. Ήταν η δημιουργός της μίνι φούστας, που άλλαξε για πάντα το ντύσιμο των γυναικών.

Πρόκειται για κεντρικό πρόσωπο της γενιάς των Swinging Sixties. Η Μέρι Κουάντ ήταν μία από τις γνωστότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ού αιώνα και εξαιρετικά καινοτόμα, όπως αναφέρει η οικογένειά της, αφού οι γυναίκες δεν της οφείλουν μόνο τη μίνι φούστα αλλά και μια σειρά άλλων προϊόντων μόδας.

Ειδικότερα, η Μέρι Κουάντ καθιέρωσε τα μίνι φορέματα και τις μίνι φούστες, σε απλές γραμμές και ζωηρά χρώματα. Αλλά οι γυναίκες τής οφείλουν επίσης το σορτς, τα hot-pants, τα πλαστικά αδιάβροχα, την αδιάβροχη μάσκαρα, τις κασετίνες του μακιγιάζ.

Γεννημένη το 1930 στο Λονδίνο, άνοιξε την πρώτη της μπουτίκ, το Bazaar, στο Τσέλσι το 1955, την εποχή που η συνοικία γνώριζε την μεγάλη της άνθηση. Το κατάστημα ρούχων και αξεσουάρ έγινε γρήγορα ο τόπος συνάντησης των Beatles ή των Rolling Stones, της Μπριζίτ Μπαρντό, της Οντρεϊ Χέμπορν.

«Τα ρούχα μου κόλλαγαν στη μόδα των εφήβων, στην pop, στα μπαρ του εσπρέσο, στα κλαμπ της τζαζ», έγραφε στην πρώτη της αυτοβιογραφία «Quant by Quant» που κυκλοφόρησε το 1965.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις