Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πέθανε ο David McCallum, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον ιατροδικαστής στη σειρά «NCIS»

Πέθανε ο David McCallum, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον ιατροδικαστής στη σειρά «NCIS»

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 90 ετών ο Βρετανός ηθοποιός David McCallum, που έγινε γνωστός με τον ρόλο του στην σειρά «The Man From U.N.C.L.E.», ενώ οι νεότεροι τον γνώρισαν ως ιατροδικαστή της σειράς «NCIS».

Ο γιος του, Peter McCallum, μίλησε στο CBS για τον θάνατο του πατέρα του λέγοντας πως: «Ήταν ο πιο ευγενικός, ο πιο κουλ, ο πιο υπομονετικός και στοργικός πατέρας. Πάντα έβαζε την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του». Όπως έγινε γνωστό, ο ηθοποιός των μεγάλων τηλεοπτικών σειρών πέθανε από φυσικά αίτια με την οικογένειά του στο πλευρό του έως την τελευταία στιγμή, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Ο Peter McCallum συνέχισε λέγοντας πως «Ήταν γοητευμένος από την επιστήμη και τον πολιτισμό και μετέτρεπε αυτά τα πάθη σε γνώση. Για παράδειγμα, ήταν ικανός να διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα και (αν χρειαζόταν) θα μπορούσε πραγματικά να κάνει μια αυτοψία, με βάση τις μελέτες που έκανε επί δεκαετίες για το ρόλο του στο “NCIS”».

Ποιος ήταν ο David McCallum

Ο David McCallum εμφανίστηκε στην πολεμική ταινία του 1963 «The Great Escape» μαζί με ένα all-star καστ που περιλάμβανε τους Steve McQueen, James Garner, Charles Bronson και Donald Pleasence.

Την επόμενη χρονιά υποδύθηκε τον αινιγματικό Ρώσο πράκτορα Illya Kuryakin στο «The Man From U.N.C.L.E.». Η σειρά διήρκεσε τέσσερα χρόνια.

Ο McCallum κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Emmy για την εκπομπή.

Αρκετά χρόνια μετά ήταν ένας από τους ηθοποιούς της σειράς του CBS, «NCIS». Ο McCallum υποδύθηκε τον επικεφαλής ιατροδικαστή Donald «Ducky» Mallard.

Ο McCallum παντρεύτηκε την Katherine McCallum, με την οποία έμειναν 56 χρόνια μαζί. Απέκτησαν τρεις γιους (Paul McCallum, Valentine McCallum και Peter McCallum), μια κόρη τη Sophie McCallum και οκτώ εγγόνια.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις