Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέθανε ο ηθοποιός Andre Braugher – Ήταν ο Captain Holt του Brooklyn Nine Nine

Πέθανε ο ηθοποιός Andre Braugher – Ήταν ο Captain Holt του Brooklyn Nine Nine
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Θλίψη προκαλεί στο Χόλιγουντ και στους φαν της σειράς Brooklyn Nine Nine σε όλο τον πλανήτη η είδηση του θανάτου του ηθοποιού, Andre Braugher, σε ηλικία 61 ετών. Ήταν ο αγαπημένος Captain Holt της κωμικής σειράς, η οποία «σημάδεψε» την πολύχρονη και σημαντική σταδιοδρομία του.

Ο θάνατος του Andre Braugher έγινε γνωστός τα ξημερώματα της Τετάρτης (13.12.2023, ώρα Ελλάδας) και η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το Brooklyn Nine Nine ήταν μια σειρά που αγαπήθηκε πολύ, μαζί της και ο Captain Raymond Holt, ο διοικητής του 99ου αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, τον οποίο ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία ο ηθοποιός.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ηθοποιού, ο Andre Braugher έφυγε από τη ζωή μετά από μια σύντομη ασθένεια. Στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του και – επίσης – ηθοποιός, η Ami Brabson, αλλά και οι γιοι του Michael, Isaiah και John Wesley, όπως και ο αδελφός του Charles Jennings και η μητέρα του Sally Braugher.

Ο Andre Braugher σημείωσε μια μακρά πορεία κυρίως ως δραματικός ηθοποιός. Ωστόσο, ο κωμικός ρόλος του Captain Holt στο Brooklyn Nine Nine έδωσε μια διαφορετική διάσταση στην καριέρα του, αφού η ερμηνεία ενός καθωσπρέπει – και πολλές φορές μίζερου – αστυνομικού που είχε ένα σύγχρονο μυαλό και κατέληξε να έχει… πατρικό ρόλο στο 99ο αστυνομικό τμήμα, τον έκανε πολύ αγαπητό στους φαν της σειράς.

Οι άλλες μεγάλες του επιτυχίες ήταν ο ρόλος του ντετέκτιβ Frank Pembleton στο Homicide: Life On The Street αλλά και οι εμφανίσεις του στις σειρές Law & Order: Special Victims Unit , House, M.D. και BoJack Horseman. Ο πρώτος του ρόλος σε ταινία ήταν στο Glory, που ήταν υποψήφιο για 5 Όσκαρ και κέρδισε τα 3, εκ των οποίων το ένα ήταν το Β’ Ανδρικού Ρόλου και απονεμήθηκε στον Denzel Washington.

Ο Andre Braugher ήταν υποψήφιος για δεκάδες βραβεία Emmy και Critics’ Choice, κερδίζοντας δύο για τους ρόλους του στο Homicide: Life On The Street και στο Brooklyn Nine Nine.

Οι καλύτερες στιγμές του Andre Braugher ως Captain Holt στο Brooklyn Nine-Nine:

Το αντίο των συμπρωταγωνιστών του Brooklyn Nine-Nine:

Ήδη οι συμπρωταγωνιστές του στο Brooklyn Nine-Nine λένε το δικό τους αντίο στον «διοικητή» τους. Ο Terry Crews, που ενσάρκωσε τον Lt. Terry Jeffords, έγραψε μερικά συγκινητικά λόγια σε ανάρτησή του στο Facebook ενώ η Melissa Fumero, η Detective Amy Santiago, έβαλε story τη φωτογραφία με το άδειο γραφείο του.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγες τόσο σύντομα. Είναι τιμή μου που σε γνώρισα, γέλασα μαζί σου, δούλεψα μαζί σου και μοιράστηκα 8 ένδοξα χρόνια παρακολουθώντας το αναντικατάστατο ταλέντο σου. Αυτό πονάει. Μας άφησες πολύ νωρίς. Μου έμαθες τόσα πολλά. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την εμπειρία της γνωριμίας μας. Σε ευχαριστώ για τη σοφία σου, τις συμβουλές σου, την καλοσύνη σου και τη φιλία σου. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και την οικογένειά σου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μου έδειξες πώς μοιάζει μια καλή ζωή. Αναπαύσου εν ειρήνη, Άντρε. Σ’ αγαπάω ρε συ», έγραψε ο Terry Crews.

Η φωτογραφία ήταν μεταξύ αυτών που είχε ανεβάσει η Melissa Fumero μετά το τέλος της τελευταίας σεζόν της σειράς, γράφοντας στη λεζάντα «Nine Nine Forever» και με αυτόν τον τρόπο αποχαιρετά τον συνάδελφο και συμπρωταγωνιστή της.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις