Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πέθανε ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος, Earth Wind and Fire, Φρεντ Ουάιτ

Πέθανε ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος, Earth Wind and Fire, Φρεντ Ουάιτ

Ο Φρεντ Ουάιτ, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Earth Wind and Fire, πέθανε στα 67 του χρόνια. Την ανακοίνωση του θανάτου του Αμερικανού ντράμερ έκανε ο αδελφός του και συνοδοιπόρος του στο μυθικό μουσικό γκρουπ, ο Βερντίν Ουάιτ.

Ο Βερντίν Ουάιτ ανακοίνωσε χθες (1.1.2023) σε μια συγκινητική ανάρτησή του στην σελίδα του στο Instagram την είδηση του θανάτου, του αδελφού του και ντράμερ του μυθικού συγκροτήματος, που αποτέλεσε ένα από τα σύμβολα της φανκ και ντίσκο μουσικής στα 70’s και στα 80’s και πούλησε πάνω από 90 εκατ. δίσκους σε όλο τον πλανήτη.

«Η οικογένειά μας είναι λυπημένη σήμερα με την απώλεια ενός καταπληκτικού και ταλαντούχου μέλους της οικογένειας, του αγαπημένου μας αδελφού Φρέντερικ Γιουτζίν, Φρέντι Ουάιτ. Ενώνεται με τα αδέρφια μας Μορίς, Μόντε και Ρόναλντ στον παράδεισο και τώρα παίζει τύμπανα με τους αγγέλους», τόνισε ο Βερντίν Ουάιτ.

«Ο Φρεντ ήταν προστατευόμενος και «μέλος της αρχικής μορφής των Earth Wind and Fire και πήρε μαζί τους χρυσούς δίσκους σε νεαρή ηλικία. Πέρα απ’ αυτό, ήταν ο υπέροχος αδερφός που ήταν πάντα διασκεδαστικός και απολαυστικά άτακτος. Μπορούσαμε πάντα να βασιζόμαστε σε αυτόν για να κάνει μια φαινομενικά κακή κατάσταση πιο ελαφριά. Θα ζει στις καρδιές μας για πάντα. Αναπαύσου αγαπημένε Φρέντυ! Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη, τις ευλογίες και την υποστήριξή σας αυτή τη στιγμή. Ανέβα ψηλά αδερφέ μου, σε αγαπάμε μέχρι τα αστραφτερά αστέρια και πίσω», ανέφερε ο Βερντίν Ουάιτ.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Verdine White (@verdine_white)

 

Η ζωή του

Ο Φρεντ Ουάιτ, γεννήθηκε με το όνομα Φρέντερικ Γιουτζίν Άνταμς στο Σικάγο το 1955. Του κόλλησε από μικρός το μικρόβιο της μουσικής και λάτρεψε τα ντραμς. Έπαιξε με πολλά συγκροτήματα. Πέρασε από τους Albertina Walker, Willie Hutch και τους Salty Peppers, μια πρώιμη έκδοση των Earth Wind and Fire.

Έπαιξε στο μυθικό αμερικανικό συγκρότημα μαζί με τον αδελφό του Βερντίν Ουάιτ και τον ετεροθαλή αδελφό τους, Μορίς Ουάιτ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις