Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh

Εχασε την μάχη με τον καρκίνο με τον οποίο πάλευε για πάνω από δυο χρόνια ο ιδρυτής της Off-White και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ανδρικής σειράς του οίκου Louis Vuitton, Virgil Abloh.

Αντιμετώπισε μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα και τελικά νικήθηκε σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο της μόδας.

Η καριέρα του Virgil Abloh ξεκίνησε στον Οίκο Fendi το 2009 κάνοντας πρακτική μαζί με τον Kanye West.

Η συνέχεια ήταν λαμπρή για τον ταλαντούχο σχεδιαστή. Ιδρυσε το brand, Off-White, ενός από τα πιο αγαπημένα labels της Gen Z, μια μάρκα πολυτελών ρούχων δρόμου που άλλαξε τους κανόνες στο street style. Εγραψε μάλιστα ιστορία ως ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής στις ανδρικές συλλογές του οίκου Louis Vuitton, αναλαμβάνοντας τον ρόλο από τον Kim Jones.

Το περιοδικό Times το 2018 τον συμπεριέλαβε στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, ενώ το 2017 είχε κερδίσει το βραβείο του «Σχεδιαστή της Χρονιάς» στα βραβεία GQ.

Για πάνω από δύο χρόνια πάλευε με τον καρκίνο με τον ίδιο, υποβλήθηκε σε πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες, αλλά δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ασχολείται με όλα αυτά που αγαπούσε, τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louis Vuitton (@louisvuitton)

«Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτά τα τρομερά νέα», έγραψε ο πρόεδρος του γκρουπ Bernard Arnault σε ένα δελτίο τύπου, «ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας σχεδιαστής ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής, ήταν επίσης μια όμορφη ψυχή και ένας άνθρωπος με μεγάλη σοφία».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις