Ο Πιρς Μπρόσναν δεν είναι απλώς ο Τζέιμς Μποντ που μάγεψε τον κόσμο με το στιλ και τη γοητεία του. Πίσω από το χαμόγελο και την αδιαμφισβήτητη λάμψη, κρύβεται μια ζωή σημαδεμένη από διαδοχικές τραγωδίες.
Γεννημένος το 1953 στο Ντέντρι της Ιρλανδίας, ο Πιρς Μπρόσναν μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, που εγκατέλειψε την οικογένεια νωρίς. Η μητέρα του, τον ανέθρεψε με αγάπη, αλλά η πρόωρη απώλειά της άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ψυχή του. Η παιδική του ηλικία, γεμάτη αβεβαιότητα και σκληρές πραγματικότητες, διαμόρφωσε έναν άνδρα που ήξερε από νωρίς τι σημαίνει να παλεύεις μόνος σου. Ο ηθοποιός συνάντησε τον πατέρα του μόνο μία φορά όταν πλέον είχε ενηλικιωθεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Είδα τον Τομ μόνο μία φορά» είπε και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να είχε περάσει περισσότερο χρόνο με τον πατέρα του. «Το πατρικό ένστικτο που έχω είναι καθαρά δικό μου. Δεν έχει αναφορά στο παρελθόν μου, διότι δεν υπήρχε κανείς» συμπλήρωσε.
Ο Πιρς άφησε το σχολείο στα 15 και αργότερα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, που πίστευε ότι ήταν το μεγάλο ταλέντο του. Κατέληξε να δουλεύει σε τσίρκο, άλλοτε ως κλόουν και άλλοτε «καταπίνοντας» φλόγες.
Πολύ γρήγορα μπήκε στη ζωή το θέατρο και τον κέρδισε. Ξεκίνησε ως βοηθός βοηθού σκηνοθέτη σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις, αλλά με υπομονή και επιμονή, τα κατάφερε και σύντομα εμφανίστηκε και ο ίδιος πάνω στη σκηνή σε έργα που απέσπασαν εξαιρετικά θετικά κριτικές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το 1977, λίγους μήνες αφότου αποφοίτησε από τη δραματική σχολή, επισκέφτηκε το σπίτι ενός φίλου του. Έπαιζαν πόκερ και κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα, ο Πιρς πείνασε και άνοιξε το ψυγείο να βρει κάτι να φάει. «Τι κάνεις; Τρως το φαγητό των παιδιών μου!» άκουσε να του λέει μία γυναίκεία φωνή. Ο Πιρς γύρισε και αντίκρυσε «την πιο όμορφη γυναίκα» που είχε δει ποτέ, θα παραδεχτεί.
Την έλεγαν Κασσάνδρα Χάρις και έμελλε να γίνει η σύντροφος της ζωής του. Μέσα σε λίγους μήνες, ο Πιρς συγκατοικούσε με την Κασσάνδρα και τα δύο παιδιά της από προηγούμενο γάμο. Μάλιστα η Αυστραλέζα ηθοποιός Χάρις έπαιξε πρώτη σε ταινία του Τζέιμς Μποντ το 1981, το «Για τα μάτια σου μόνο».
Ήδη το όνομά του είχε ακουστεί για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ, με δεδομένο ότι ο Ρότζερ Μουρ έδειχνε πλέον εμφανώς την ηλικία του.
Όμως, η αρρώστια της πολυαγαπημένης του Κασσάνδρας, με την οποία απέκτησε ένα παιδί τον Σιν και υιοθέτησε τα δυο παιδιά της – Κρίστοφερ και Σάρλοτ – τους χτυπάει την πόρτα. Θα της σταθεί με αυτοθυσία μέχρι τέλους. Ο θάνατός της θα του κοστίσει πολύ, θα τον χτυπήσει η κατάθλιψη και θα χρειαστεί τέσσερα χρόνια για να ξαναρχίσει τη ζωή του, γνωρίζοντας τη δημοσιογράφο Κίλι Σέι Σμιθ. Την παντρεύτηκε το 2001 στην Ιρλανδία και θα αποκτήσουν δυο γιους, τον Πάρις και τον Ντίλαν.
«Είναι μέσα μου κάθε μέρα. Μου έδωσε τα πάντα, τον άνθρωπο που είμαι, τον πατέρα που έγινα», είχε δηλώσει ο Μπρόσναν για την πρώτη του γυναίκα Κασσάνδρα Χάρις στο περιοδικό People έναν χρόνο μετά τον θάνατό της. Όπως είχε αποκαλύψει ο ηθοποιός σε μια συγκινητική εξομολόγηση, πέθανε στα χέρια του, με τον Κρίστοφερ παρόντα και τη Σάρλοτ να μιλά στο τηλέφωνο. «Ήμασταν όλοι μαζί. Έτσι έφυγε», είχε εκμυστηρευτεί.
Σχεδόν ταυτόχρονα με τη γνωριμία του με τη δημοσιογράφο Κίλι Σέι Σμιθ, του προσέφεραν ξανά τον νέο τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Η δεκαετία που ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, ξαφνικά φάνηκε να αλλάζει άρδην. Ο Μπρόσναν ξεκινούσε τη ζωή του απ’ την αρχή. Μέσα σε αυτό το διάστημα απέκτησε δύο παιδιά και ξαναπαντρεύτηκε. Παράλληλα συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια κατά του καρκίνου.