Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό: Η συναρπαστική ζωή, οι απιστίες και οι θάνατοι που την σημάδεψαν

Πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό: Η συναρπαστική ζωή, οι απιστίες και οι θάνατοι που την σημάδεψαν
ΑΠΕ-ΜΠΕ

H πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό είναι μία γυναίκα με μοναδική αίσθηση της μόδας, ένα fashion icon που καταφέρνει πάντοτε να τραβά τα βλέμματα χάρη στις υπέρκομψες εμφανίσεις της. 

Η κόρη της Γκρέις Κέλι και του πρίγκιπα Ρενιέ, πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, έχει αποκτήσει και δικαίως τον τίτλο μίας από τις πιο καλοντυμένες και σικάτες γαλαζοαίματες στην Ευρώπη. Η ζωή της συναρπαστική, κοσμοπολίτικη, γεμάτη με λάμψη αλλά και πολλές τραγωδίες.

Η Πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1957 και είναι η πρωτότοκη κόρη του Πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ του Μονακό, που πέθανε το 2005 και της Αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλι, που πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1982.

Ως μεγαλύτερη αδελφή του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β΄, βρισκόταν στην πρώτη θέση της γραμμής διαδοχής του μονεγασκικού θρόνου από το 1957 ως το 1958 και ξανά από το 2005 μέχρι το 2014, όταν και γεννήθηκε ο ανιψιός της Πρίγκιπας Ιάκωβος.

Έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Η Καρολίνα υποστήριξε ενεργά τον πατέρα της Ρενιέ, έγινε ένα είδος «Πρώτης Κυρίας» του Πριγκιπάτου, όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα της. «Απλώς κάνω το καθήκον μου και περιμένω τον αδερφό μου να παντρευτεί», ομολόγησε τότε. Αλλά χρειάστηκε ακόμα λίγος χρόνος μέχρι το 2011, που σε ηλικία 53 ετών, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ παντρεύτηκε τη Σαρλίν Γουίτστοκ από τη Νότια Αφρική.

Δεν είχε τα πιο ευτυχισμένα παιδικά χρόνια

Η πριγκίπισσα Καρολίνα μπορεί να μεγάλωσε σε ένα παλάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε τα πιο ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι μεγάλωσε υπό μεγάλη πίεση.

Ο πρίγκιπας Ρενιέ Γ΄ του Μονακό, με τις κόρες του Καρολίνα και Στεφανί 

Κάποτε εξομολογήθηκε: «Με μεγάλωσαν με μια αίσθηση καθήκοντος, υπακοής και… ενοχής», προσθέτοντας μάλιστα: «Αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν πάντα πριν από αυτό που ήθελα να κάνω». Μάλιστα η ίδια θα αποκαλύψει ότι ήταν πιο κοντά στην νταντά παρά στους γονείς.

Αυτή η πίεση δεν σταμάτησε ούτε όταν η πριγκίπισσα Καρολίνα φοίτησε στο πανεπιστήμιο, γιατί ένιωθε ότι έπρεπε να αποδείξει ότι της άξιζε να είναι εκεί.

Ο πρώτος γάμος ήταν σκέτη καταστροφή

Κάθε πριγκίπισσα θέλει να βρει τον πρίγκιπά της και να μείνει ευτυχισμένη για πάντα στο πλάι του, αλλά ο πρώτος γάμος της πριγκίπισσας Καρολίνας ήταν μια καταστροφή. Το 1978, σε ηλικία μόλις 21 ετών, παντρεύτηκε έναν Γάλλο τραπεζίτη που ήταν 17 χρόνια μεγαλύτερός της, τον Φιλίπ Ζυνό.

Οι γονείς της, ιδιαίτερα η μητέρα της πριγκίπισσα Γκρέις, δεν συμπάθησαν τον Ζυνό από την αρχή και φαινομενικά ένιωθαν ότι ο συγκεκριμένος γάμος ήταν απλώς ένας τρόπος για την Καρολίνα να κάνει ένα είδος επανάστασης. Αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο. Ο γάμος κράτησε δύο μόλις χρόνια!

Η Καρολίνα ένιωθε μάλλον περισσότερο ντροπιασμένη παρά συνετριμμένη, επειδή η Ζυνό την απατούσε όσο ήταν μαζί.

Δεν είχαν προλάβει καλά καλά να χωρίσουν όταν ο Ζυνό εθεάθη να ταξιδεύει με μια άλλη νεαρή γυναίκα, η οποία υποτίθεται ότι κάποτε ήταν η «γραμματέας» του. Στη συνέχεια υποστήριξε, σύμφωνα με την Washington Post ότι «ο γάμος μας δεν ήταν παρά μια τυπική διαδικασία. Δεν υπάρχει τίποτα που μας κρατά ενωμένους».

Αργότερα ο Ζυνό θα πει ότι τον ζήλευε παθολογικά και για να τον εκδικηθεί φλέρταρε με άλλους άντρες. Στη συνέχεια, έφτασε να κάνει την δήλωση ότι «δεν πειράζει ένας άνδρας να είναι άπιστος στη γυναίκα του αρκεί να μην μαθευτεί η σχέση του».

Μέχρι που τελικά, τα έβαλε με μέσα ενημέρωσης για τον χωρισμό τους, λέγοντας ότι «ο Τύπος ευθύνεται για τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας απιστίας μεταξύ της Καρολίνας και εκείνου».

Ο τραγικός θάνατος της Γκρέις Κέλι

Ίσως μια από τις πρώτες μεγάλες τραγωδίες που κλήθηκε να διαχειριστεί η πριγκίπισσα Καρολίνα ήταν ο απροσδόκητος θάνατος της μητέρας της κι ενώ ήταν μόλις 25 ετών.

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς μαζί με τη μικρή της κόρη της Στεφανί, από το εξοχικό τους στην επαρχία, η πριγκίπισσα Γκρέις είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό. Το σώμα της ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο αλλά είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα κι είχε πέσει σε κώμα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μονακό όπου οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Η οικογένεια της αποσυνέδεσε το μηχανισμό που την κρατούσε στη ζωή. Η κόρη της Στεφανί είχε υποστεί σοβαρό κάταγμα στην αυχενική μοίρα και αναγκάστηκε να φορέσει κολάρο.

Λέγεται ότι η Καρολίνα ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας στο οποίο η Στεφανί εμπιστεύτηκε εξαρχής το τραγικό συμβάν και επανέλαβε όσα της είχε πει στο βιβλίο για τους γονείς τους. «Η Στέφανι μου είπε: “Η μαμά έλεγε συνέχεια, δεν μπορώ να σταματήσω. Τα φρένα δεν λειτουργούν”».

Ωστόσο, ήταν η Καρολίνα, η οποία θα αναλάμβανε τις περισσότερες ευθύνες, καθώς μπήκε στη θέση της μητέρας της για να βοηθήσει τον συντετριμμένο πατέρα της, τον πρίγκιπα Πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ του Μονακό, να ηγηθεί της χώρας τους.

Η Καρολίνα φρόντισε να συνεχιστούν οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες της μητέρας της, ειδικά εκείνες με τις οποίες ήταν παθιασμένη. Για παράδειγμα, φέρεται να επανίδρυσε την Εθνική Εταιρεία Μπαλέτου στο Μονακό ως τρόπο να τιμήσει την πριγκίπισσα Γκρέις.

Ο δεύτερος σύζυγός της σκοτώθηκε σε σύγκρουση με ταχύπλοο

Τα πράγματα έδειχναν να άλλαζαν δειλά δειλά για την πριγκίπισσα Καρολίνα όταν παντρεύτηκε τον Στέφανο Κασιράγκι το 1983. Ο εκπρόσωπος του παλατιού μάλιστα εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι «η ευτυχία επέστρεψε επιτέλους σε μια οικογένεια που πρόσφατα είχε τις προσωπικές της τραγωδίες».

Με τον σύζυγό της Στέφανο Κασιράγκι και τα τρία τους παιδιά Αντρέα, Σαρλότ και Πιερ 

Δυστυχώς, αυτή η ευτυχία δεν κράτησε πολύ. Το 1990, ο Κασιράγκι σκοτώθηκε σε ατύχημα με ταχύπλοο σε ηλικία μόλις 30 ετών όταν το καταμαράν του αναποδογύρισε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στη Γαλλική Ριβιέρα.

Η Καρολίνα βρισκόταν στο Παρίσι όταν πέθανε ο σύζυγός της και έσπευσε στο σπίτι αφού ενημερώθηκε για την τραγωδία. Αργότερα πήρε τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει το Μονακό για ένα χωριό στη Γαλλία, ώστε αυτή και τα μικρά παιδιά τους, Αντρέα, Σαρλότ και Πιερ, να μπορέσουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Ο αδερφός της, πρίγκιπας Αλβέρτος Β’, φαίνεται ότι την επαίνεσε γι’ αυτό, λέγοντας στο περιοδικό People το 2017: «Πραγματικά μεγάλωσε καλά τα παιδιά της. Χωρίς πατέρα για πολλά χρόνια, αυτό είναι σημαντικό».

Η πριγκίπισσα δεν μίλησε ποτέ δημόσια για τον θάνατο του συζύγου της Κασιράγκι, αλλά ήταν η μεγάλη της και αληθινή αγάπη. Η κόρη τους, η Σαρλότ, αργότερα θα αποκάλυπτε ότι ο πρόωρος θάνατος του πατέρα της της είχε αφήσει ένα αίσθημα μοναξιάς σε όλη της τη ζωή, το οποίο της ήταν δύσκολο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Σαρλότ είπε στο L’Observateur: «Η ζωή μου ήταν γεμάτη θλιβερά γεγονότα, όπως ο πρόωρος θάνατος του πατέρα μου, αλλά αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν σε όλους, από όπου κι αν προέρχεται ο καθένας μας».

Η πριγκίπισσα Καρολίνα και η κακή σχέση με τον Τύπο

Η πριγκίπισσα Καρολίνα είχε πάντα κακή σχέση με τον Τύπο και τους παπαράτσι και δικαίως. Ξεκινούσε από τα νεανικά της χρόνια, όταν υποστήριζε ότι δεν μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική φοιτητική ζωή.

Είχε κυνηγηθεί από τους δημοσιογράφους ως έφηβη, κάνοντας την πρωτοσέλιδο για ασήμαντες αφορμές. Το 1975 δημοσίευμα στο People, έλεγε ότι εγκατέλειψε τις πανεπιστημιακές της σπουδές, κάπνιζε δημόσια και ότι κάποτε φορούσε ένα φόρεμα με ψηλό σκίσιμο.

Στη συνέχεια, κυκλοφόρησαν φήμες ότι φωτογραφήθηκε γυμνή σε παραλία, οι οποίες υποτίθεται ότι είχαν κατασκευαστεί για εκβιασμό.

Μπορεί η μητέρα της και πρώην σταρ του κινηματογράφου του Χόλιγουντ να είχε συνηθίσει αυτού τους είδους την προβολή, αλλά η Καρολίνα ήταν πολύ διαφορετική και δεν ήθελε την τόση δημοσιότητα.

Στις 24 Ιουνίου του 2004 αναγκάστηκε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Γερμανίας για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η υπόθεση αφορούσε τη δημοσίευση φωτογραφιών της από την Παραλιακή Λέσχη του Μόντε Κάρλο. Παρότι η Καρολίνα αρχικά δικαιώθηκε, στο δεύτερο γύρο των ακροάσεων οι καταθέσεις πέντε Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπέρ των παπαράτσι, οδήγησαν στο να χάσει την υπόθεση.

Τρίτο στεφάνι με τον πρίγκιπα Ερνέστο Αύγουστο του Ανόβερου

Η πριγκίπισσα Καρολίνα δεν στάθηκε, αυτό που λέμε «τυχερή στην αγάπη», δεδομένου ότι ο τρίτος γάμος της ήταν άλλο ένα χάος. Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ερνέστο Αύγουστο του Ανόβερου το 1999, εν μέσω σκανδαλωδών φημών ότι ήταν ήδη έγκυος στο παιδί του. Αυτό που ήταν ακόμη πιο… ζουμερό για τον Τύπο, όμως, ήταν ότι η Καρολίνα ήταν φίλη με την πρώτη του σύζυγο, Σαντάλ Χοκουλί, η οποία φέρεται να έμαθε για τη σχέση τους από τα ταμπλόιντ!

Η πριγκίπισσα του Μονακό Καρολίνα με τον πρίγκιπα Ερνέστο Αύγουστο του Ανόβερου

Όπως ο πρώτος της σύζυγος Φιλίπ Ζυνό, έτσι και ο τρίτος φημολογήθηκε ότι ήταν άπιστος στο γάμο. Το 2009, για παράδειγμα, τον εντόπισαν με μία Γαλλίδα, κι έτσι η Καρολίνα έφυγε από το σπίτι τους.

Ωστόσο, το πιο προφανές περιστατικό της απιστίας του ήταν το 2010, όταν ο πρίγκιπας φωτογραφήθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, να φιλά μια άλλη γυναίκα σε μια παραλία της Ταϊλάνδης. Ένα γαλλικό ταμπλόιντ δημοσίευσε τις φωτογραφίες και το People έγραψε: «Ο Πρίγκιπας και η φίλη του είχαν μάτια μόνο ο ένας για τον άλλον».

Η Καρολίνα βρισκόταν στην Ελβετία εκείνη την εποχή, κάνοντας σκι με τα παιδιά της, και αναμφίβολα ένιωσε μεγάλη ταπείνωση που είχε έναν άπιστο σύζυγο, ακόμα.

Το ζευγάρι χώρισε και η Καρολίνα πήρε την κόρη τους, Αλεξάνδρα, πίσω στο Μονακό μαζί της. Αν και δεν χώρισαν ποτέ επίσημα, ο Ερνέστος Αύγουστος συνέχισε να βγαίνει με πολύ νεότερές του γυναίκες από τότε.

Ο σύζυγός της έπεσε σε κώμα λίγο πριν πεθάνει ο Ρενιέ

Ο πρίγκιπας Ερνέστος Αύγουστος του Ανόβερου προφανώς δεν ήταν ο ιδανικός σύζυγος, επομένως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν ήταν εκεί για τη σύζυγό του, όταν εκείνη θρηνούσε το θάνατο του αγαπημένου της πατέρα, πρίγκιπα Ρενιέ Γ’.

Το παλάτι ανακοίνωσε τον θάνατο του πρίγκιπα Ρενιέ το 2005.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα ήταν συντετριμμένη που έχασε τον πατέρα της, καθώς οι δυο τους είχαν έρθει πολύ κοντά μετά το θάνατο της μητέρας της. Ωστόσο, αυτό που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για εκείνη ήταν ότι ο σύζυγός της, έπεσε σε κώμα μία μέρα πριν πεθάνει ο πατέρας της.

Είχε νοσηλευτεί για οξεία παγκρεατίτιδα και μόλις ξύπνησε από το κώμα, μεταφέρθηκε στην εντατική. Η Καρολίνα είχε να διαχειριστεί την θλίψη για τον χαμό του πατέρα της αλλά και την ανησυχία για την υγεία του συζύγου της.

Τόσο όμως η ασθένεια όσο και η νοσηλεία του συνδέονταν με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Τελικά ο τρίτος σύζυγός της μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι, αλλά το παλάτι αποκάλυψε ότι θα χρειαζόταν συνεχή ιατρική φροντίδα.

Ο πρίγκιπας παραδέχτηκε στο Hello! ότι η όλη δοκιμασία τον άλλαξε προς το καλύτερο αφού παραλίγο να πεθάνει.

Δυστυχώς, όμως, αυτή η αλλαγή δεν κράτησε πολύ.

Για την ακρίβεια τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Η βίαιη και ανάρμοστη συμπεριφορά του συζύγου της θα γίνονταν συχνά πρωτοσέλιδο.

Μερικά από αυτά τα περιστατικά συνέβησαν μπροστά στην Καρολίνα, όπως το 1999 όταν φέρεται να επιτέθηκε και να απείλησε αστυνομικούς και υπαλλήλους του.

Αργότερα, κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Κένυα το 2004.

Το 2000, φωτογραφήθηκε να ουρεί δημόσια στην εκδήλωση Expo 2000 στο περίπτερο της Τουρκίας με αποτέλεσμα να προκληθεί μίνι διπλωματικό επεισόδιο καθώς η Άγκυρα το θεώρησε προσβολή.

Η συμπεριφορά του πρίγκιπα φαινόταν να χειροτερεύει αφού χώρισαν. Το 2018, ο πρίγκιπας νοσηλεύτηκε μετά τον γάμο του γιου του, πρίγκιπα Κρίστιαν, για τροφική δηλητηρίαση. Ωστόσο, υπήρχαν φήμες ότι ήταν άρρωστος από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Το 2020, συνελήφθη στην Αυστρία για επίθεση και απειλή κατά αστυνομικών. Μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική μονάδα και αργότερα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή. Μήνες αργότερα όμως, συνελήφθη ξανά, επειδή απειλούσε τους υπαλλήλους του.

Ο γάμος του Αλβέρτου

Τον Ιούλιο του 2011 ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό παντρεύτηκε την πρώην Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σαρλίν Λινέτ Γουίτστοκ.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα με την Σαρλίν του Μονακό

Γεννημένη στο Μπουλαβάγιο της Ζιμπάμπουε τον Ιανουάριο του 1978, η Σαρλίν εκπροσώπησε τη Νότια Αφρική στους Ολυμπιακούς του 2000 προτού παντρευτεί τον Αλβέρτο. Το ζευγάρι είχε δεσμό από το 2006.

Παντρεύτηκαν σε μια λαμπρή τελετή στο Μόντε Κάρλο με προσκεκλημένους πολλούς ευρωπαίους γαλαζοαίματους και μέλη της διεθνούς ελίτ.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν στη συνέχεια όχι μόνο ανέλαβε το ρόλο της πριγκίπισσας Καρολίνας ως «Πρώτη Κυρία του Μονακό», αλλά απέκτησε δίδυμα, γεγονός που «έριξε» την Καρολίνα από τη θέση της στη σειρά για τον θρόνο. Αυτό την επηρέασε αρνητικά, αφού στενοχωρήθηκε που μειώθηκε ο ρόλος της μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι υπήρξε και κάποια ένταση ανάμεσα στις δύο γυναίκες, καθώς ο πρίγκιπας Αλβέρτος συχνά συμβουλευόταν την αδερφή του περισσότερο από τη γυναίκα του.

Η σχέση της πριγκίπισσας Καρολίνας με την πριγκίπισσα Σαρλίν θα άλλαζε ρζικά όταν η δεύτερη αρρώστησε βαριά. Τον Νοέμβριο του 2021, πηγές είπαν στο «Page Six» ότι η Σαρλίν έφτασε κοντά στον θάνατο όταν επισκεπτόταν την πατρίδα της τη Νότια Αφρική. Η Σαρλίν επέστρεψε στο Μονακό τον Μάρτιο μετά από τέσσερις μήνες παραμονής σε ελβετική κλινική, όπου έλαβε θεραπεία για βαθιά συναισθηματική και σωματική εξάντληση, όπως είχε αναφέρει το παλάτι.

«Η κατάσταση της υγείας μου είναι ακόμα εύθραυστη… Ο δρόμος ήταν μακρύς, δύσκολος και τόσο επίπονος» θα πει η ίδια.

Η πριγκίπισσα Καρολίνα κλήθηκε να κάνει για τον Αλβέρτο, ό,τι είχε κάνει για τον πατέρα της όταν πέθανε η μητέρα της. Να αναλάβει τον ρόλο της «Πρώτης Κυρίας».

Η ίδια χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλές τραγωδίες στη ζωή της. Ωστόσο, κάθε φορά έβγαινε και πιο δυνατή, όπως θα έκανε ένας πραγματικός ηγέτης.

Αντιμέτωποι με το νόμο οι γιοι της

Δυστυχώς και γιοι της είχαν κάποια νομικά θέματα όλα αυτά τα χρόνια. Το 2012, ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Καρολίνα του Μονακό ενεπλάκη σε έναν ξέφρενο καβγά μέσα στο V.I.P. χώρο νυχτερινού κλαμπ για ασήμαντη αφορμή.

Ο Πιερ Κασιράγκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα, έκανε πολλά ράμματα στο μάγουλό του και είχε κι ένα μικροκάταγμα στο σαγόνι του.

Ο αδερφός του Πιέρ, Αντρέα Κασιράγκι είχε κι αυτός μικροπροβλήματα με το νόμο, αφού το 2011 του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για υπερβολική ταχύτητα, αφού έτρεχε με πάνω από 200 χλμ./ ώρα στον αυτοκινητόδρομο Α6 μεταξύ Παρισιού και Λυών.

Πώς η Καρολίνα βρέθηκε κληρονόμος του Καρλ Λάγκερφελντ

Η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό είναι μία από τις δικαιούχους της περιουσίας του διάσημου σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ.

Η 67χρονη Καρολίνα του Μονακό είχε μια ισόβια σχέση με τον γαλλικό οίκο Chanel και ήταν αγαπημένη φίλη του αείμνηστου δημιουργικού διευθυντή του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Le Point, η μεγαλύτερη κόρη της Γκρέις Κέλι έχει κατονομαστεί ως ένα από τα άτομα που θα λάβουν κληρονομιά από τον σχεδιαστή.

Το θέμα της κληρονομιάς του Καρλ Λάγκερφελντ παραμένει στον αέρα από τότε που ο σχεδιαστής πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας στο Παρίσι το 2019, και από το 2023 έχει φτάσει σε νομικό αδιέξοδο. Επτά ονόματα έχουν εμφανιστεί μαζί με αυτό της Καρολίνας του Μονακό.

Σύμφωνα με τη Le Point, η Καρολίνα του Μονακό πρόκειται να κληρονομήσει τα έπιπλα του Λάγκερφελντ από το διαμέρισμά του στο Παρίσι, μαζί με άλλους τρεις φίλους του σχεδιαστή.

Η διαθήκη του σχεδιαστή φέρεται να ορίζει πως η Καρολίνα μπορεί να διαλέξει από την εντυπωσιακή συλλογή επίπλων του. Οι δυο τους υπήρξαν φίλοι από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970.

Όταν άρχισε να χάνει τα μαλλιά της

Μετά από μια σειρά προσωπικών τραγωδιών, η πριγκίπισσα Καρολίνα βρέθηκε να χάνει τα μαλλιά της το 1996. Ο λόγος πίσω από την απώλεια μαλλιών της έγινε αντικείμενο πολλών εικασιών από δημοσιογράφους που υπέθεσαν ότι το άγχος του θανάτου του συζύγου της Στέφανου Κασιράγκι ήταν ένας σημαντικός λόγος.

Με τον αδερφό της πρίγκιπα Αλβέρτο

Αλλά η βασιλική οικογένεια διέψευσε τέτοιες φήμες, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα δεν ήταν ενδεικτικό κάποιας πιο σοβαρής κατάστασης. Όπως είπε ο πρίγκιπας Αλβέρτος στο People το 1995: «Είναι ένα δερματολογικό θέμα. Δεν είναι τίποτα σοβαρό και τα μαλλιά της θα μεγαλώσουν ξανά. Εκτός από αυτό, είναι καλά». Πάντως η πριγκίπισσα Καρολίνα παρέμεινε σικάτη, καλύπτοντας τα μαλλιά της με μοντέρνα τουρμπάνια και καπέλα.

Η Καρολίνα έχει αφιερωθεί στη φροντίδα των παιδιών της και των παιδιών τους και στα καθήκοντα της ως μέλος του οίκου Γκριμάλντι στο Πριγκιπάτο του Μονακό, τα οποία ασκεί πάντα με κομψότητα και αξιοπρέπεια.

Πληροφορίες από το The List

Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις