Παρασκευή, 24 Μαΐ
27oC Αθήνα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η Κιμ Καρντάσιαν αγόρασε διαμαντένιο μενταγιόν της

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η Κιμ Καρντάσιαν αγόρασε διαμαντένιο μενταγιόν της

Ένα από τα αγαπημένα μενταγιόν της πριγκίπισσας Νταϊάνας απέκτησε η Κιμ Καρντάσιαν, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο.

Ο σταυρός από αμέθυστο που βρίσκεται πλέον στα χέρια της Κιμ Καρντάσιαν δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή πολυτελών κοσμημάτων Γκάραρντ (Garrard) το 1920. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα το είχε φορέσει σε πολλές ιδιωτικές της στιγμές αλλά και σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 1987.

Το κόσμημα φέρεται να διεκδικήθηκε από τέσσερις πλειοδότες κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε λεπτών της δημοπρασίας και πωλήθηκε έναντι 163.800 λιρών, τιμή υπερδιπλάσια από την αρχική εκτίμηση, από εκπρόσωπο της Καρντάσιαν, όπως επιβεβαίωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Ο σταυρός αγοράστηκε για πρώτη φορά από τον επιχειρηματία Ναΐμ ‘Αταλα (Naim Attallah) τη δεκαετία του 1980 και λόγω της φιλίας του με την Νταϊάνα, της το είχε δανείσει αρκετές φορές, σύμφωνα με τον Guardian.

Πριν από την πώληση, ο επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου στο Λονδίνο Κρίστιαν Σπόφορθ (Kristian Spofforth), δήλωσε: «Κοσμήματα που ανήκαν ή φορέθηκαν από την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα πολύ σπάνια βγαίνουν στην αγορά, ειδικά ένα κομμάτι όπως ο «σταυρός Attallah», ο οποίος είναι τόσο πολύχρωμος, τολμηρός και χαρακτηριστικός».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις