Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρόμαν Πολάνσκι: Θύμα βιασμού του σκηνοθέτη τον υπερασπίζεται – «Δεν ήταν ποτέ μεγάλο πρόβλημα για μένα»

Ρόμαν Πολάνσκι: Θύμα βιασμού του σκηνοθέτη τον υπερασπίζεται – «Δεν ήταν ποτέ μεγάλο πρόβλημα για μένα»

Η Σαμάνθα Γκέιμερ (Samantha Geimer) είναι η γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού από τον Ρόμαν Πολάνσκι (Roman Polanski), όταν ήταν μόλις 13 χρονών. Ο διάσημος σκηνοθέτης είχε συλληφθεί το 1977 για τη σεξουαλική επαφή του με το ανήλικο κορίτσι και, μετά από ποινικό διακανονισμό με τις εισαγγελικές Αρχές, εξέτισε ποινή κάθειρξης μόλις 42 ημερών. 

Η 60χρονη σήμερα γυναίκα υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά τον αμφιλεγόμενο σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι (Roman Polanski), λέγοντας ότι όσα συνέβησαν μεταξύ τους, δηλαδή ο βιασμός της, «δεν ήταν ποτέ μεγάλο πρόβλημα» για εκείνη. «Ήμουν και είμαι ακόμη μια χαρά» δήλωσε η Σαμάνθα Γκέιμερ (Samantha Geimer) σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη σύζυγο του Πολάνσκι, Εμανουέλ Σενιέ (Emmanuelle Seigner), για λογαριασμό του γαλλικού Le Point.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη: αυτό που συνέβη με τον Πολάνσκι δεν ήταν ποτέ μεγάλο πρόβλημα για εμένα» είπε η Σαμάνθα Γκέιμερ (Samantha Geimer), στη συνέντευξή της με τη σύζυγο του διάσημου σκηνοθέτη. «Δεν ήξερα καν ότι ήταν παράνομο, ότι κάποιος θα μπορούσε θα συλληφθεί για κάτι τέτοιο. Ήμουν και είμαι ακόμη μια χαρά. Το γεγονός ότι το έχουμε κάνει [τόσο μεγάλο ζήτημα] με βαραίνει τρομερά. Το να πρέπει συνέχεια να επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα, είναι ένα τρομερό [συναισθηματικό] φορτίο για εμένα» πρόσθεσε η 60χρονη σήμερα γυναίκα, αναφερόμενη στον βιασμό της από τον σκηνοθέτη στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον μετά από κατανάλωση χαπιών και αλκοόλ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμαν Πολάνσκι (Roman Polanski) συνελήφθη για την σεξουαλική επαφή του με την13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ (Samantha Geimer) το 1977 και, μετά από διακανονισμό με τις εισαγγελικές Αρχές, εξέτισε ποινή κάθειρξης μόλις 42 ημερών. Το 1978 ο διάσημος σκηνοθέτης διέφυγε από τις ΗΠΑ, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό καθεστώς επιτήρησης, γιατί οι δικηγόροι του πληροφορήθηκαν ότι επρόκειτο να απαγγελθούν περαιτέρω κατηγορίες εις βάρος του. Κάτι που θα σήμαινε περισσότερο καιρό στη φυλακή.

Δεκαετίες αργότερα, κα συγκεκριμένα το 2009, ο σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι (Roman Polanski) τέθηκε υπό κράτηση από τις ελβετικές Αρχές σε μια απόπειρα των ΗΠΑ να επιτύχουν την έκδοσή του. Το ελβετικό δικαστήριο τελικά απέρριψε το αίτημα και άφησε τον διάσημο σκηνοθέτη ελεύθερο.

«Η απόπειρα έκδοσης, το γεγονός ότι ο Ρόμαν συνελήφθη με αυτόν τον τρόπο, ήταν κάτι πολύ άδικο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δικαιοσύνη… Όλοι θα έπρεπε να ξέρουν ότι ο Ρόμαν έχει εκτίσει την ποινή του, η οποία ήταν… μεγάλη, αν θες την άποψή μου. Κανείς δεν ήθελε να πάει στη φυλακή, αλλά πήγε και αυτό ήταν αρκετό. Πλήρωσε το χρέος του στην κοινωνία… Έκανε όλα όσα του ζητήθηκαν μέχρι που η κατάσταση ξέφυγε τελείως και η μόνη του επιλογή ήταν να διαφύγει. Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι του αξίζει να βρίσκεται στη φυλακή κάνει λάθος. Αυτό δεν ισχύει σήμερα, ούτε ίσχυε τότε» είπε επίσης η Σαμάνθα Γκέιμερ (Samantha Geimer), μιλώντας στο Le Point. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuelle Seigner (@emmanuelleseigner)

Η 60χρονη σήμερα γυναίκα επισήμανε δε ότι τη δεκαετία του ’70 υπήρχαν διαφορετικές αντιλήψεις για το σεξ, που αντιμετωπιζόταν ως τρόπος διασκέδασης ή και μέσο συναλλαγής. «Θυμάμαι πως ήταν τα πράγματα όταν ξεκινούσα τη δουλειά, έγινα μοντέλο στα 14 μου χρόνια… Όλα τα κορίτσια, τα μοντέλα, πλάγιαζαν με τους φωτογράφους και εγώ δεν αποτελούσα εξαίρεση. Όμως το σεξ ήταν κάτι φυσιολογικό, μια φυσιολογική πτυχή της ζωής. Δεν υπήρχε όλη αυτή η ένταση, όλο αυτό το σκοτάδι γύρω από το σεξ» αναφέρει.

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, η Εμανουέλ Σενιέ (Emmanuelle Seigner), η οποία παντρεύτηκε τον Ρομάν Πολάνσκι το 1989, όταν ήταν 23 ετών και εκείνος 56, δημοσίευσε μια φωτογραφία της με την Σαμάνθα Γκέιμερ (Samantha Geimer) στο Instagram. «Ευχαριστώ Σαμάνθα που έκανες τόσο δρόμο για να με συναντήσεις και να μου μιλήσεις», έγραψε στην ανάρτησή της η Εμανουέλ Σενιέ (Emmanuelle Seigner), με τη Σαμάνθα Γκέιμερ (Samantha Geimer) να απαντά ότι «είναι πολύ χαρούμενη που απέκτησε μια καινούργια φίλη».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuelle Seigner (@emmanuelleseigner)

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις