Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σε δημοπρασία η πρώτη έκδοση του The Great Gatsby από τη συλλογή του Charlie Watts

Σε δημοπρασία η πρώτη έκδοση του The Great Gatsby από τη συλλογή του Charlie Watts
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο βγαίνει η πρώτη έκδοση της νουβέλας The Great Gatsby του F. Scott Fitzgerald, μαζί με άλλα λογοτεχνικά έργα, αντικείμενα και αναμνηστικά από τη συλλογή του Charlie Watts, του αείμνηστου ντράμερ των Rolling Stones.

Η πρώτη έκδοση του The Great Gatsby είναι υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον F. Scott Fitzgerald και αναμένεται να πωληθεί από 200.000 έως 300.000 λίρες Αγγλίας (245.000-367.000 δολάρια) στη δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο Christie’s.

Στη δημοπρασία «Charlie Watts: Gentleman, Collector, Rolling Stone» που θα διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου πωλούνται επίσης η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «The Hound of the Baskervilles» (Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ) του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και του «London: A Pilgrimage» των Γκιστάβ Ντορέ και Γουίλιαμ Μπλαντσάρντ Τζέρολντ.

Η συλλογή του ντράμερ των Rolling Stones περιλαμβάνει επίσης υπογεγραμμένες φωτογραφίες των θρύλων της τζαζ Μπίλι Χόλιντεϊ, Λούις Άρμστρονγκ και Ντιουκ Έλινγκτον.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christie’s (@christiesinc)

«Η τζαζ και η μοντέρνα λογοτεχνία ήταν τα δύο αγαπημένα του πράγματα εκτός των περιοδειών» δήλωσε ο Μπένεντικτ Γουίντερ, ειδικός ιδιωτικών και εμβληματικών συλλογών στον οίκο Christie’s.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις