Πέμπτη, 23 Μαΐ
25oC Αθήνα

Σταμάτης Κρανουνάκης: Όταν γράφω μουσική με ενδιαφέρει η πρώτη νότα, αυτή σε οδηγεί πάντα

Σταμάτης Κρανουνάκης: Όταν γράφω μουσική με ενδιαφέρει η πρώτη νότα, αυτή σε οδηγεί πάντα

Ο αγαπημένος πολλών και επιτυχημένος μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης παραχώρησε μία σπάνια και ιδιαίτερα συγκινητική συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τη Δανάη Μπάρκα.

«Θεωρώ τον εαυτό μου κανονικό» δηλώνει. Σχετικά με τον τρόπο που γράφει ένα τραγούδι εξηγεί πως αρκεί να υπάρχει η «επιθυμία» είτε είναι ερωτική, είτε «είναι κάτι που θέλει να πει σε έναν άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο».

«Όταν γράφω μουσική με ενδιαφέρει η πρώτη νότα. Αυτή σε οδηγεί πάντα», συμπληρώνει ο Σταμάτης Κραουνάκης και δηλώνει χαρούμενος με ό,τι έχει καταφέρει.

«Η πρώτη ανάμνηση που μου έρχεται στο μυαλό εάν κλείσω τα μάτια μου είναι όταν βρισκόμουν σε μία βάρκα με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στον Κορινθιακό…καθόταν στην πρύμνη με τα πόδια της στο νερό και εγώ της είπα: “έτσι πρέπει να τραγουδήσεις τη “Σωτηρία της ψυχής”», περιγράφει ο μουσικοσυνθέτης.

«Αυτό που θα έλεγα στα νέα παιδιά είναι η λέξη “έρωτας”. Έρως, θέρος, Ελλάδα, ελευθερία» σημειώνει και αναφέρει πως ζούμε μία «τεράστια σύγκρουση στον πλανήτη» για τη οποία θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

«Είναι η εποχή που θα τα “χωνέψει” και θα τα “ξαναγεννήσει” όλα» συμπληρώνει.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης δηλώνει πως δεν αντέχει τη «γκαντεμιά» και τη «γκρίνια». Πιστεύει πολύ στον έρωτα και θεωρεί πως όσο οι άνθρωποι απομακρύνονται από αυτόν γίνονται «μεμψίμοιροι».

«Δεν χάνω ούτε στιγμή τη σύνδεσή μου με τον έρωτα. Δεν με τρομάζει τίποτα. Θέλω να είμαι υγιής για να ζήσω τα επόμενα που θα έρθουν», σημειώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις