Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα άστρα δε λένε ψέματα! Μάθετε πόσο ταιριάζουν τα ζώδιά σας!

ζώδια σχέσεις και έρωτας

Ίσως το συχνότερο ερώτημα όσον αφορά τα ζώδια, είναι αυτό της συμβατότητας. Με λίγα λόγια, με τον όρο συμβατότητα εννοούμε, το κατά πόσο ταιριάζουμε με τον άνθρωπο που επιθυμούμε ή είμαστε ήδη μαζί.

Το ιδανικό ταίρι όμως, διαφέρει ανάλογα το άτομο. Θέλουμε κάποιον που μας μοιάζει ή κάποιον αντίθετο, που να μας συμπληρώνει; Σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας πάντα, η αστρολογία μπορεί να μας δώσει τις καλύτερες απαντήσεις!

Η συμβατότητα του κοινού στοιχείου

Όταν πρόκειται για συμβατότητα, η πιο απλή προσέγγιση είναι μέσω των στοιχείων. Αυτό σημαίνει ότι, τα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) είναι πιο συμβατά με άλλα ζώδια της φωτιάς, καθώς και με του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι). Τα ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) είναι πιο συμβατά με ζώδια της γης και του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς). Τα ζώδια του αέρα ταιριάζουν πιο πολύ με του αέρα καθώς και με της φωτιάς. Τέλος, τα υδάτινα ζώδια τα πηγαίνουν καλύτερα με τα «αδέρφια» τους αλλά και με εκείνα της Γης.

«Ο κύκλος της ζωής»

Πολλοί βασίζουν την συμβατότητα ανάμεσα σε δύο ζώδια, ανάλογα τον ζωδιακό κύκλο. Τι είναι όμως ο ζωδιακός κύκλος; Ο κύκλος αυτός της ζωής, κατά τα λεγόμενα πολλών, είναι η βάση για το ωροσκόπιο. Είναι χωρισμένος σε δώδεκα μέρη, για να αντιστοιχεί στους δώδεκα κύκλους που κάνει το φεγγάρι γύρω από τη Γη ετησίως και παράλληλα, κάθε κύκλος αναλογεί σε έναν αστερισμό. Το ζώδιο που σε συμπληρώνει βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι θέση του ζωδιακού κύκλου.

Για όσους συμφωνούν με την φράση «τα ετερώνυμα έλκοντα», και επιθυμούν να βρουν το άτομο, που θα έχει αυτό που λείπει στον ίδιο, και το αντίστροφο, πρέπει να ψάξει στον ζωδιακό κύκλο.

Τα ζευγάρια που αλληλοσυμπληρώνονται είναι: Κριός-Ζυγός, Ταύρος-Σκορπιός, Δίδυμος-Τοξότης, Καρκίνος-Αιγόκερως, Λέων-Υδροχόος, Παρθένος-Ιχθύς

ζώδια και γάμος

Αστρολογικός χάρτης

Όπως δε μπορούμε να έχουμε εικόνα για έναν άνθρωπο ξέροντας μόνο το ζώδιο του, και χρειάζεται να γνωρίζουμε και τον ωροσκόπο του, έτσι και στην συμβατότητα ισχύει ακριβώς το ίδιο. Η καλύτερη ζωδιακή εικόνα που μπορούμε να έχουμε για κάποιον, είναι ο αστρολογικός, ή αλλιώς, γενέθλιος του χάρτης.

Ένας χάρτης αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα του ατόμου, από την επικοινωνία του με τους άλλους και την διαχείριση των οικονομικών του, μέχρι και την συναισθηματική του νοημοσύνη. Τα βασικά στοιχεία που αναλύουμε σε έναν χάρτη είναι ο Ήλιος (που είναι το ζώδιο μας), ο ωροσκόπος μας, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης. Αν γνωρίζουμε τους αστρολογικούς χάρτες δύο ανθρώπων, μπορούμε να κάνουμε συναστρία, να δούμε δηλαδή πόσο ταιριάζουν ανάλογα με:

  • Αφροδίτη-Σελήνη: Το φεγγάρι αντιπροσωπεύει τον συναισθηματικό μας κόσμο, μαζί με την αντίληψή μας. Θεωρείται ένας από τους πιο ιερούς πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη, μαζί με τον ήλιο και τον ωροσκόπο. Δείχνει τη βαθιά εσωτερική μας αλήθεια, πώς αισθανόμαστε πραγματικά και τι νιώθουμε για τον κόσμο γύρω μας. Η Αφροδίτη, από την άλλη, δείχνει τι εκτιμάμε. Ο πλανήτης της αγάπης και της ομορφιάς, είναι αυτό το ρομαντικό ουράνιο σώμα που λατρεύει κάθε ρομαντισμό. Μέσα στον γενέθλιο χάρτη, η Αφροδίτη αντικατοπτρίζει το προσωπικό μας γούστο, την αισθητική και την αντίληψη που έχουμε για την ποιότητα. Έτσι, αφού γνωρίζουμε ότι το φεγγάρι αντιπροσωπεύει ευαισθησίες και η Αφροδίτη συμβολίζει τις αξίες, ένα ζευγάρι που έχει ισχυρή συμβατότητα Σελήνης-Αφροδίτης (δηλαδή, το ζώδιο της Σελήνης του ενός ατόμου είναι συμβατό με την Αφροδίτη του άλλου ή το αντίστροφο), είναι πιθανότερο να αναπτύξει έντονη συναισθηματική έλξη.
  • Αφροδίτη-Άρης: Προφανώς, η σωματική έλξη είναι ένα τεράστιο μέρος των ρομαντικών σχέσεων, και για να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς δύο άνθρωποι συνδέονται σεξουαλικά, στρέφουμε την προσοχή μας στην Αφροδίτη και τον Άρη. Γνωρίζουμε τώρα, ότι η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης των αξιών, αλλά δεν έχουμε ακόμη συναντήσει τον Άρη, τον μικρό κόκκινο πλανήτη που σχετίζεται με την ενέργεια, την ορμή και – φυσικά – τη λίμπιντο. Ο Άρης στον γενέθλιο χάρτη αποκαλύπτει την προσέγγισή μας ως προς τη σεξουαλικότητα. Η ύπαρξη ισχυρής συμβατότητας μεταξύ Αφροδίτης και Άρη, δείχνει μια υγιή ροή μεταξύ των συναισθημάτων και της σεξουαλικότητας. Για παράδειγμα, εάν έχετε Λέοντα στην Αφροδίτη, και ο σύντροφός σας έχει Δίδυμο στον Άρη, θα τον εκνευρίσει η χαρισματική φύση σας – και εσείς, με τη σειρά σας, θα δείτε τον περίεργο και παιχνιδιάρικο Άρη του ως ένα ελκυστικό, πολύτιμο αγαθό! 

Πηγές: www.thecut.com, cafeastrology.com

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις