Lifestyle

Τατιάνα Μπλάτνικ: Yπήρξαν στιγμές μοναξιάς, στιγμές που δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου

«Δεν έζησα μια τέλεια ζωή» εξομολογείται η Τατιάνα Μπλάτνικ σε συνέντευξη που παραχώρησε

Η Τατιάνα Μπλάτνικ μιλάει για τη ζωή, τις «σκοτεινές» περιόδους της και την απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Η πρώην σύζυγος του Νικόλαου Ντε Γκρες αποθεώνει τη χώρα μας και τονίζει πως αγαπάει τόσο την Ελλάδα, όσο και τους ανθρώπους της που την αγκάλιασαν τόσο σφιχτά. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο νέο τεύχος της Vogue και τον Βλάση Κωστούρο, η Τατιάνα Μπλάτνικ τονίζει πως η ζωή της δεν ήταν τέλεια. Μέσα από τις δοκιμασίες, βγήκε πιο δυνατή και έγινε αυτό που είναι σήμερα.

«Είμαι σε μια φάση που νιώθω πιο συνδεδεμένη από ποτέ με το ποια είμαι και με όσα έχω να προσφέρω. Όλα όσα έχω ζήσει, μάθει και σπουδάσει με έχουν οδηγήσει σε αυτή τη στιγμή της ζωής μου και τα χρησιμοποιώ ως θεμέλιο: σταθερό, διαμορφωμένο, δυνατό. Πάνω σε αυτό συνεχίζω να χτίζω, να δημιουργώ και να προσφέρω. Βρίσκομαι σε ένα κεφάλαιο πράξης: υλοποιώ νέες ιδέες, συνεργάζομαι, είμαι παρούσα με όλο μου το είναι. Αυτό που με κινεί σήμερα είναι η υγεία και η ολιστική ευεξία» εξομολογείται η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Όσον αφορά την μόνιμη εγκατάσταση της στην Ελλάδα, η ίδια τόνισε: «Αν και αυτό το κομμάτι της προσωπικής μου ζωής έχει κλείσει (ο γάμος της με τον Νικόλαο), η Ελλάδα παραμένει ο τόπος όπου έχω επιλέξει να ριζώσω. Το να παραμείνω εδώ δεν ήταν ακριβώς μια απόφαση με τη συμβατική έννοια, ήταν περισσότερο ένα αίσθημα. Από την πρώτη στιγμή η χώρα μου φάνηκε οικεία, σαν ένας τόπος που γνώριζα από πριν. Υπάρχει κάτι βαθιά γειωτικό στο φως, στον ρυθμό της ζωής, στη ζεστασιά των ανθρώπων. Με τον καιρό αυτή η σύνδεση δυνάμωσε. Το να μείνω ήταν το φυσικό επόμενο βήμα. Και εξακολουθεί να είναι. Αγαπώ την Ελλάδα και τους ανθρώπους που με αγκάλιασαν τόσο ανοιχτά».

«Το προσωπικό μου ταξίδι με έφερε αντιμέτωπη πολλές φορές με το ζήτημα της ψυχικής υγείας. Είναι, ούτως ή άλλως, ένα θέμα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αγγίζει τις ζωές των περισσότερων ανθρώπων σήμερα. Μιλώντας πιο προσωπικά, η απώλεια του πατέρα μου σε μικρή ηλικία, εξαιτίας της κατάθλιψης, άφησε ένα αποτύπωμα που δεν φεύγει. Είναι κάτι που σε ακολουθεί σιωπηλά, διαμορφώνει τον εσωτερικό σου κόσμο και εμφανίζεται ξανά και ξανά με διαφορετικούς τρόπους στο πέρασμα του χρόνου.

Κοιτώντας πίσω, μπορώ πλέον να συνδέσω ξεκάθαρα το άγχος που ένιωθα για το σώμα, το βάρος και την εμφάνισή μου με βαθύτερα συναισθηματικά τραύματα, που τότε δεν ήξερα καν να ονομάσω. Καταλαβαίνω πια ότι η δυσφορία μου με το να με βλέπουν –μέσα από τον αθλητισμό ή σε κάθε στιγμή έκθεσης– δεν είχε να κάνει μόνο με το σώμα. Είχε να κάνει με την ψυχή. Με την ανάγκη για προστασία, για έλεγχο. Με την ανάγκη να νιώσω ασφαλής σε έναν κόσμο που κάποτε είχε κλονιστεί» εξομολογείται επίσης.

«Δεν έζησα μια τέλεια ζωή, όπου όλα μοιάζουν τακτοποιημένα και χωρίς έγνοιες. Υπήρξαν στιγμές μοναξιάς, στιγμές που δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου, άνετα με το σώμα μου. Αλλά κάθε εμπειρία, δύσκολη ή όμορφη, με έφερε πιο κοντά σε αυτό που είμαι σήμερα. Και πλέον νιώθω πιο δυνατή, πιο γαλήνια και πιο ευγνώμων από ποτέ. Ξέρεις κάτι; Ένα χαμόγελο μπορεί να κρύβει πολλά, αλλά μπορεί και να είναι ένας τρόπος να τιμάς το παρελθόν ενώ προχωράς με τόλμη προς το μέλλον» καταλήγει η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
O Akylas δημοσίευσε βίντεο με ορό στο χέρι και ενημέρωσε τους fans του για την εξέλιξη της υγείας του: Σήμερα ξύπνησα κάπως καλύτερα
«Περνάω μια οξεία αμυγδαλίτιδα που με εμπόδιζε να μιλήσω, να φάω, ακόμα και να πιω νερό», ανέφερε ο τραγουδιστής που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision
Akylas
Η Δέσποινα Καμπούρη για την αποβολή της σε προχωρημένη εγκυμοσύνη: Είναι πολύ προσωπική και δυσάρεστη στιγμή
«Έχεις κάνει υπέρηχο, έχεις ακούσει την καρδιά του μωρού και ξαφνικά δεν ακούς καρδιά, είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια» εξομολογείται η Δέσποινα Καμπούρη
Δέσποινα Καμπούρη
Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Εκδικάζεται η έφεση της υπουργού για την επιμέλεια των παιδιών τους
«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι το Εφετείο θα αντιληφθεί πόσο επιζήμια για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των τετράχρονων ανήλικων παιδιών είναι μια τόσο συχνή εναλλαγή κατοικίας» λέει ο δικηγόρος της Όλγας Κεφαλογιάννη
Μίνως Μάτσας και Όλγα Κεφαλογιάννη