Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τατιάνα Πάτιτζ: Ο καρκίνος του μαστού ήταν η αιτία θανάτου του μοντέλου

Τατιάνα Πάτιτζ: Ο καρκίνος του μαστού ήταν η αιτία θανάτου του μοντέλου

Ο καρκίνος του μαστού ήταν τελικά η αιτία που πέθανε η Τατιάνα Πάτιτζ σε ηλικία 56 ετών, όπως έγινε γνωστό από τον ατζέντη της. «Άφησε πίσω τον γιο της, την αδερφή της και τους γονείς της. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατό της», είπε στο περιοδικό People για το αγαπημένο μοντέλο.

Ο θάνατος του μοντέλου ανακοινώθηκε χτες (11.01.2023) και σύμφωνα με την DailyMail, η Vogue ήταν η πρώτη που μετέδωσε την είδηση αυτή.

Η 56χρονη ήταν γνωστή για τα δεκάδες εξώφυλλα που έκανε με το περιοδικό αλλά και για την εμφάνισή μαζί με την  Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τούρλινγκτον στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού «Freedom» του George Michael.

Ποια ήταν η Τατιάνα Πάτιτζ

Η Τατιάνα Πάτιτζ γεννήθηκε στο Αμβούργο από Εσθονή μητέρα και Γερμανό πατέρα. Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στο Skanör της Σουηδίας. Σε ηλικία 17 ετών, το 1983, συμμετείχε στον διαγωνισμό μοντέλων, Elite Model Contest, στη Στοκχόλμη, όπου και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Το έπαθλο ήταν ένα ταξίδι στο Παρίσι και ένα συμβόλαιο περιορισμένου χρόνου με πρακτορείο μοντέλων. Από εκεί, η καριέρα της εκτοξεύτηκε και πόζαρε για τους οίκους μόδας Versace και Chanel ενώ έκανε συχνές εμφανίσεις σε διαφημίσεις και πασαρέλες.

Κοσμούσε τα εξώφυλλα περιοδικών όπως η Vogue, το Harper’s Bazaar και το Marie Claire για πολλά χρόνια ενώ είχε πρωταγωνιστήσει και στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού «Skin Trade» των Duran Duran. 

Είχε κάνει και κάποιες δουλειές ως ηθοποιός, υποδυόμενη το θύμα δολοφονίας στην ταινία «Rising Sun» το 1993 με τον Σον Κόνερι. Συνέχιζε τη δουλειά της ως μοντέλο μέχρι πρόσφατα, αφού μόλις πριν 3 χρόνια, το 2019, περπάτησε στην πασαρέλα της εταιρείας Etro στο Μιλάνο και έχει έναν γιο, τον Τζόνα Τζόνσον.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις