Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Το θρυλικό «Don’t Stop» των Fleetwood Mac «ντύνει» το νέο video clip της Greenpeace

Το θρυλικό «Don’t Stop» των Fleetwood Mac «ντύνει» το νέο video clip της Greenpeace

Με το θρυλικό «Don’t Stop» των Fleetwood Mac ως μουσική επένδυση απευθύνει η Greenpeace το νέο της κάλεσμα σε περιβαλλοντική δράση.

Πριν φύγει από τη ζωή το 2022, η τραγουδίστρια και κιμπορντίστρια των Fleetwood Mac, Κριστίν ΜακΒί παραχώρησε το 2022 στην Greenpeace τα δικαιώματα να το χρησιμοποιήσει.

Η Κριστίν ΜακΒί έγραψε το «Don’t Stop». Το τραγούδι κυκλοφόρησε στο άλμπουμ των Fleetwood Mac «Rumours», το 1977.

Η νέα εκδοχή δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο με Grammy παραγωγό Fraser T Smith, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Stormzy, Dave και Drake και από τον Βρετανό ράπερ Avelino, ενορχηστρώθηκε από τον οργανισμό ανάπτυξης ταλέντων τζαζ Tomorrow’s Warriors και περιλαμβάνει φωνητικά από τη χορωδία με έδρα το Λονδίνο House Gospel Choir.

Το τραγούδι συνοδεύεται από ταινία μικρού μήκους, εκτελεστικός παραγωγός της οποίας είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Στιβ ΜακΚουίν. Την ταινία με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Πούλτερ σκηνοθέτησε η Σαμόνα Ολανιπέκουν, η οποία έχει μαθητεύσει στο πλευρό του ΜακΚουίν.

«Είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της κατάστασής μας: οι άπληστες εταιρείες κάνουν πάρτι σαν να μην υπάρχει αύριο και αν συνεχίσουν να ενεργούν έτσι, δεν θα υπάρξει αύριο. Αλλά αυτό είναι το σκοτάδι πριν την αυγή. Ενώ η τρέλα επιταχύνεται, οι άνθρωποι ξυπνούν καθώς αντιμετωπίζουν την αμεσότητα του προβλήματος και την επείγουσα ανάγκη για αλλαγή» αναφέρει η Greenpeace σε ανακοίνωση, στην οποία περιγράφει την ταινία.

«Αυτή η μικρού μήκους ταινία είναι μια συναρπαστική ματιά στην κατάσταση ενός κόσμου που ξεφεύγει από τον έλεγχο. Είμαι τόσο περήφανος που συμμετείχα σε αυτό το πρότζεκτ με την Greenpeace και τη Σαμόνα, η οποία έδειξε για άλλη μια φορά πόσο ταλαντούχα σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι» δήλωσε ο Στιβ ΜακΚουίν.

«Αποτυπώνει την ανησυχία να βλέπουμε εταιρείες (ιδιαίτερα αυτές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου) και εκείνων που τις διευκολύνουν, να κάνουν ζημιά στο περιβάλλον για λογαριασμό μας, να ενεργούν σαν να μην υπάρχει αύριο και να προωθούν την κλιματική κρίση αποκλειστικά για το κέρδος τους. Αλλά έχουμε συλλογική δύναμη να κάνουμε πραγματικότητα ένα διαφορετικό μέλλον» ανέφερε ο Άγγλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός.

Η ταινία παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις της Greenpeace στο Λονδίνο σε μια επιλεγμένη ομάδα δημοσιογράφων και υποστηρικτών, συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνες στις σκηνές του Μουσικού Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις